Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Симо Спасић осумњичен за прогањање новинара „Јужних вести“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

16. 09. 2021.

Аутор: Д.Б. Извор: УНС

Симо Спасић осумњичен за прогањање новинара „Јужних вести“

Основно јавно тужилаштво у Нишу саслушаће председника Удружења породица киднапованих, убијених и несталих са Косова и Метохије Симу Спасића у својству осумњиченог у поступку који се као хитан води након што је новинар „Јужних вести“ Александар Станков полицији пријавио да од Спасића добија претеће поруке и позиве.

„Након прикупљања обавештења и свих расположивих доказа Симо Спасић је стекао својство осумњиченог за кривично дело прогањање из члана 138 а Кривичног законика учињеног на штету новинара Александра Станкова и у том својству су исти позвани на саслушање 29. септембра ове године“, рекла је Удружењу новинара Србије Александра Вујисић, заменица јавног тужиоца Основног јавног тужилаштва у Нишу и контакт особа у том тужилаштву према Споразуму о сарадњи и мерама за подизање нивоа безбедности новинара.

После саслушања Основно јавно тужилаштво у Нишу одлучиће да ли ће поднети оптужни предлог против Спасића.

Станков је у два наврата пријављивао полицији да му Спасић шаље поруке, позива га телефоном, да му, како је раније рекао УНС-у, прети, да га вређа, псује и куне, због чега се осећа угрожено. Он је УНС-у рекао и да Спасића никада није видео уживо и да га лично не познаје.

Станков је први пут полицији пријавио претње 29. августа.

Иако је покренут поступак Спасић је наставио да новинару шаље поруке. Последњу поруку од Спасића Станков је добио 11. септембра. 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси