Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Aгенција за приватизацију најодговорнија за стање у „Светлости“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

22. 06. 2012.

Извор: УНС

Aгенција за приватизацију најодговорнија за стање у „Светлости“

У писму које су запослени у крагујевачкој „Светлости“ упутили Агенцији за приватизацију се истиче да „уместо прославе 78 година постојања, фирма данас остаје без дела имовине, радници су већ више од две године без плате и пензионог и здравственог осигурања, а нико надлежан чак и не покушава да утврди ко је за то крив“ .

Запослени питају како је могуће да је Агенција за приватизацију дозволила Гвоздену Јовановићу да располаже имовином у време када приватизација није била окончана и када он још увек није био законски власник новина.

Такође, у писму се истиче да је приватизација са Јовановићем раскинута у октобру 2011. године, а да је Агенција за приватизацију заступника капитала послала тек  у јануару 2012. године.

Потписници писма наглашавају да није утврђено ни колико дугова је направљено пре раскида приватизације док су радници у НИГ АД Светлост били у законском штрајку. Власник је том приликом прекршио и Закон о штрајку ангажовањем нових радника и заменом брава на вратима редакције, о чему постоји записник у МУП-у Крагујевац и кривична пријава у Тужилаштву.

Запослени даље упозоравају да су „остале још две трећине имовине „Светлости“, да се борба око распарчавања имовине наставља“,  и апелују на Агенцију да предузме потребне кораке осим постављања и разрешавања заступника капитала, како би се коначно решила лоша ситуација у крагујевачкој „Светлости“.

„Нас нико и не мора да обавештава зашто је неко постављен или разрешен, али је то морална обавеза према онима који су одавно на ивици егзистениције и социјални случајеви, а то на жалост преко ноћи постали управо захваљујући Вама,“ закључује се у писмо коју је потписало једанаесторо запослених у „Светлости“.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси