Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Министарство културе и информисања формирало конкурсне комисије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

30. 03. 2021.

Аутор: Ј. П. Извор: УНС

Министарство културе и информисања формирало конкурсне комисије

Министарство културе и информисања објавило је решења о саставу десет комисија које ће оцењивати овогодишње медијске пројекте за које је опредељено укупно 310 милиона динара. Представници Удружења новинара Србије (УНС) именовани су у шест конкурсних комисија, што је највећа заступљеност у односу на остала новинарска удружења.

Решењима, која је потписала Маја Гојковић, потпредседница Владе Србије и министарка културе и информисања, именовани су чланови комисија који ће оцењивати пријављене пројекте у области јавног информисања за 2021. годину. Она су донета два и по месеца после расписивања конкурса, а Министарство културе објавило је и биографије именованих чланова.

Свака комисија у свом саставу има по пет чланова, а највећи број њих, 22, чине независни стручњаци за медије. На предлог УНС-а именовано је шест чланова, а то су: Ивана Мићевић, Мирјана Чворић Губелић, Филип Родић, Петрица Ђаковић, Ержебет Пап Рељин и Марко Суботић.

Пројекте ће оцењивати и по три представника Независног удружења новинара Србије, Независног друштва новинара Војводине и Друштва новинара Војводине. По два члана су представници Локал преса, удружења РАБ Србија, удружења КомНет и Удружења медија и медијских радника.

У раду комисија учествоваће и по један члан на предлог Асоцијације медија, Асоцијације независних електронских медија (АНЕМ), Професионалног удружења новинара Србије (ПРОУНС), Друштва новинара Нишa, као и један представник Уједињених телевизијских експерата.

Министарство културе расписало је, подсетимо, 13. јануара ове године десет конкурса за производњу медијских садржаја за које је укупно опредељено 310 милиона динара, што је највиши износ од увођења пројектног суфинансирања 2015. године. Министарство је први пут одлучило да распише и конкурс за пројекте који промовишу и афирмишу теме из области културе.

До 12. маја, када истиче рок од 90 дана од закључења конкурса, Министарство културе и информисања треба да саопшти одлуке о расподели новца пројектима са образложењем, које се доносе на основу предлога комисија.

Решења о именовању чланова комисија за конкурсе у области јавног информисања у 2021. години погледајте ОВДЕ.

Коментари (1)

Остави коментар
сре

31.03.

2021.

Miloš [нерегистровани] у 22:11

Funkcioneri

UNS pod hitno mora da podnese tužbe Upravnom sudu u Beogradu i poništi rešenja, jer Milivoje Pavlović i Rade Veljanovski ne mogu biti članovi komisija zato što obavljaju javnu funkciju u skladu sa Zakonom o sprečavanju korupcije. Prvog je Vlada imenovala za predsednika Nadzornog odbora Zavoda za udžbenike, a drugi je odbornik u Skupštini grada Beograda. Molim vas da reagujete kao i prošle godine!

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси