Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Трибина Секције младих новинара УНС-а - „Ко нас цензурише на интернету“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

27. 01. 2021.

Извор: УНС

Трибина Секције младих новинара УНС-а - „Ко нас цензурише на интернету“

Поводом укидања налога бившег америчког председника на Твитеру, Секција младих новинара и студената новинарства Удружења новинара Србије (УНС) сутра, у 16 часова организоваће трибину под називом „Ко нас цензурише на интернету“ у Прес центру УНС-а (Кнез Михаилова 6/III).

После насилног упада у Конгрес, компанија Твитер суспендовала је налог Доналду Трампу, а челници те друштвене мреже поручили су да је разлог „ризик од даљег подстицања на насиље“. Одлука овог технолошког гиганта, међутим, отворила је светску полемику о томе како ће се она одразити на слободу изражавања на интернету и колико је у духу демократије.

На трибини ће говорити помоћник главног уредника недељника Печат и уредник и аутор емисије на Спутњику Никола Врзић, као и представници SHARE фондације Бојан Перков и Анка Ковачевић. Модератори трибине су студенти Факултета политичких наука Маја Репић и Павле Косић.

Трибину можете пратити и онлајн - преко апликације Зум или сајта Прес центар УНС-а.

Коментари (1)

Остави коментар
чет

28.01.

2021.

anonymous [нерегистровани] у 02:59

mihalll49@yahoo.com

Na fb isto postoji cenzura! Dva puta po mesec dana su me suspendirali sa interneta! Ne znam zbo čega? - zbog oštrih reči, političke kvalifikacije?

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси