Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Лош квалитет сигнала програма ТВ Канал 9
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

27. 02. 2012.

Лош квалитет сигнала програма ТВ Канал 9

Неколико сати пошто што је СББ 24.02.2012. године након Решења суда вратио програм ТВ Канал 9 у свој основни аналогни пакет, квалитет сигнала овог програма је постао толико лош да гледаоци не могу да га прате.

Директорка Канала 9 Маја Павловић напомиње да је квалитет програма ове телевизије код свих осталих кабловских дистрибутера у Новом Саду одличан и да у телевизији не могу да верују да само СББ не може, на квалитетан начин, да нађе техничко решење пријема њиховог програма.

Она додаје да се “постављају питања да ли СББ заиста није довољно технички опремљен и стручан да поступи у складу са одлуком суда или се игра са нашим суграђанима и ниховим новцем? Јер ако наши суграђани плаћају претплату, онда, у намању руку, није коректно да им се дистрибуира програм у квалитету испод сваког техничког нивоа. Ко стоји иза или изнад СББ-а и не дозвољава им да омогуће нашим суграђанима да прате програм Канал-а 9 и ко то жели да саботира и судске одлуке и слободно новинарство у Србији”, пита се Маја Павловић.

УНС подсећа да је 22.02.2012. године ТВ Канал 9 примио Решење Привредног суда у Новом Саду, којим је усвојен предлог ТВ Канал-а 9 и одређена привремена мера, у којем стоји да је СББ обавезан да настави са дистрибуцијом јавног гласила ТВ Канал-а 9 у свом основном пакету аналогних програма.

Услов који је поставио суд је да ниво и квалитет дистрибуираног програма ТВ Канала 9 не сме бити испод нивоа и квалитета сигнала осталих гласила које дистрибуира тужени, односно његове повезане особе.

Одлука је донета јер је СББ јула прошле године, супротно Закону о јавном информисању и без икаквог оправданог комерцијалног разлога, прекинуо емитовање Канала 9.

УНС је данас безуспешно покушавао да ступи у везу са надлежнима у СББ-у.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси