Насловна  |  Актуелно  |  Сукоб: Информер и Курир vs Блиц и Ало (2014)  |  Истрага: Полиција приводи Ћосића на саслушање
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Сукоб: Информер и Курир vs Блиц и Ало (2014)

19. 11. 2012.

Аутор: Н. И. Извор: Информер

Истрага: Полиција приводи Ћосића на саслушање

Новинар Б92 Југослав Ћосић биће ове недеље приведен на информативни разговору у полицију. Ћосић ће морати да објасни на основу чега је у интервјуу за „Блиц“ тврдио да је главни уредник Информера Драган Ј. Вучићевић договарао нападе на премијера Ђинђића са шефом „земунског клана’’ Душаном Спасојевићем Шиптаром. Потврду ове информације добили смо јуче у Дирекцији полиције.

Како нам је речено, инспектори поступају по пријави Информера.

- Добили смо допис вашег главног уредника у којем он тражи хитну истрагу о Ћосићевим оптужбама. Пошто је реч о заиста тешким квалификацијама које имплицирају да је Вучићевић саучесник у убиству премијера, неопходно је што пре утврдити истину о овом случају и ми ћемо то и учинити - рекао нам је јуче директор полиције Милорад Вељовић.

Југослав Ћосић је и јуче одбио да било шта каже за наше новине. Он је, подсетимо, у петак рекао да зна за тајне снимке телефонских разговора Вучићевића и Спасојевића.

„Ради се о човеку који је пред убиство Зорана Ђинђића, телефоном, договарао и преговарао са Душаном Спасојевићем Шиптаром о томе колико ће га овај платити за сваки текст који напише и објави против Ђинђића. Послодавац му је, дакле, био вођа ‘земунског клана’. На телефонској тезги су биле цифре 1.000 евра и 1.500 евра... Ови разговори су снимани тајно у склопу истраге о ‘земунском клану’. Снимке тих разговора чуло је више људи из тадашњег државног врха, тужилаштва и полиције. Неки од њих су и данас у државним органима“, рекао је Ћосић.

Драган Ј. Вучићевић је одмах категорично демантовао да се икада чуо са Спасојевићем,  а тужилаштво и Дирекција полиције су саопштили да у њиховим архивама таквих снимака нема.

- Спреман сам да, ако треба, идем и на детектор лажи. Мора се што пре утврдити истина о овој монструозној лажи Југослава Ћосића. Он мора да одговара за то што ме је, без икаквих доказа, оптужио за саучесништво у убиству премијера - категоричан је Вучићевић.

Милановић: Саслушање што пре

Овим поводом јуче се огласио и бивши шеф полицијске јединице „Поскок“ Љуба Милановић:

- Прво, да разјаснимо, ако је неко био добар са ‘земунским кланом’, онда је то био Ђинђић, па не знам колико све те приче имају смисла. А кад је реч о Ћосићевим тврдњама, неопходно је да се он што пре саслуша, јер је недопустиво да се тако озбиљне оптужбе износе без доказа.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси