Насловна  |  Актуелно  |  Сукоб: Информер и Курир vs Блиц и Ало (2014)  |  „Блиц“ нас оптужује за Ђинђићево убиство?!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Сукоб: Информер и Курир vs Блиц и Ало (2014)

16. 11. 2012.

Аутор: Е. И. Извор: Информер

„Блиц“ нас оптужује за Ђинђићево убиство?!

Прво измислили да је Драган Ј. Вучићевић ‘Краснићијев портпарол’, а сада лажу да имају снимке његових разговора са Шиптаром.

Руководство „Блица“, у паници да ће се коначно открити њихове милионске махинације, наставља са монструозним нападима на Информер!

Прво су бесрамно измислили да је наш главни уредник Драган Ј. Вучићевић радио као портпарол „контроверзног албанског бизнисмена Краснићија из Гњилана“, а јуче су у очајању потегли још црњу лаж!

Докажите или платите

Новинари „Блица“ су на нашој конференцији за новинаре јавно рекли да имају снимке и транскрипте Вучићевићевих разговора са шефом „земунског клана“ Душаном Спасојевићем.

„Блицовци“, очигледно инструирани лажима свог главног уредника Веселина Симоновића, најавили су чак и да ће објавити транскрипте разговора Вучићевића са човеком који је убио Ђинђића!

- То што сте рекли је страшна, одвратна, монструозна лаж! Никада се у животу, Богу хвала, нисам ни видео, ни чуо са Спасојевићем! Позивам вас да одмах објавите те наводне транскрипте. Тужићу вас и због ове лажи, па на суду докажите и да сам радио за Краснићија и да сам причао са Шиптаром. Срам вас било! - одговорио је Вучићевић.

Адвокат Информера Борис Богдановић јуче је изнео конкретне доказе да наш главни уредник никада није био запослен у Гњилану и да никада није радио за било каквог Краснићија. Новинарима је стављен на увид извод из Фонда ПИО с детаљним подацима о запослењу Вучићевића.

- ‘Блиц’ и ‘Ало’ су, без икаквих доказа и очигледно без било какве претходне провере, објавили потпуно лажну информацију. Овај се случај не може сматрати само клеветом или увредом, већ и позивом на линч, јер је Вучићевић на насловној страни проглашен за албанског плаћеника - упозорио је Богдановић, и најавио да ће тужба против издавача „Блица“ бити поднета почетком следеће недеље.

Крију махинације

Главни уредник нашег листа подсетио је да је лавину монструозних напада на Информер изазвала његова иницијатива да се уреди тржиште штампе у Србији.

„Блиц“ и „Ало“ су, наиме, кренули са објављивањем најцрњих лажи непосредно пошто смо крајем октобра на „Прес медија самиту“ затражили да се прекине са дељењем маркетиншких буџета на основу лажираних извештаја о тиражу и рејтингу новина.

- ‘Блицовци’ сада хоће да лажима сакрију своје мућке! Они очајнички покушавају да замене тезе и да у јавности као тему наметну лажи. Желе да спрече да се открије истина о отимању стотина милиона динара из државних буџета и фондова - објаснио је Вучићевић, и позвао струковна удружења и комплетну јавност да дигну свој глас против срамне кампање.

- На јавној сцени сада видимо најгоре гебелсовске методе. Данас мене, без икаквих доказа, оптужују да сам „албански плаћеник“ и малтене саучесник у убиству Ђинђића, а сутра могу то исто да ураде с било ким од вас. Морамо се, сви заједно, одупрети јавном насиљу ‘блицоваца’ - апеловао је наш главни уредник.

Антрфиле : Смајловић: „Краснићи“ без оправдања

Ако је тврдња да је Вучићевић био портпарол извесног Краснићија из Гњилана неистинита и/или недоказива, као што се чини да јесте, ту неистину није могуће накнадно правдати Вучићевићевим евентуалним уређивачким манама или промашајима. Ни у једном рату нису дозвољена сва средства, а гласине и клевете су неспојиве с новинарством.

Жељко Цвијановић: Криминални ланац

Уредник „Новог Стандарда“ Жељко Цвијановић сматра да цео „Блицов“ случај веома мирише на криминал!

- С једне стране, имамо новине које су суштински штитиле једну организовану криминалну групу, која се зове Демократска странка. ДС је био на власти, па можемо посумњати да су људи из ‘Блица’ били обманути. С друге стране, када видимо количину исплата које су добијали од ДС, сужава се простор за сумњу. Све ово нас наводи на помисао да су били део тог криминалног ланца. Уместо да се одбрани, ‘Блиц’ наставља с криминалним нападима. Требало би да наведу одакле им транскрипти, да ли су их добили од немачке БНД или Тачијеве СХИК - каже Цвијановић, и додаје да медијско таласање може донети само промене, које су пожељне у сваком случају.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси