Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Сукоб: Информер и Курир vs Блиц и Ало (2014)

16. 11. 2012.

Аутор: Александар Родић Извор: Курир

Разоткрићемо медијску мафију

Саопштење Александра Родића, власника и директора Курира

Сами, без ичије помоћи, супротставили смо се медијским тајкунима!

Иза успеха Курира, најтиражнијег листа у Србији, стоје само читаоци, редакција и ја као издавач, и овом приликом захваљујем свима на безрезервној подршци.

Курир је поштеним и вредним радом победио на тржишту медија.

Бесна што није успела да отме Курир, медијска мафија преко нискотиражног таблоида Блиц покушава да ме лично дискредитује. Ово је најновији доказ по ком принципу манипулише медијска мафија у Србији.

Истицањем проблема мога оца и поновним публиковањем информација које су свој епилог имале на суду, у правоснажно окончаном поступку, желе да скрену пажњу јавности с разоткривања механизама за контролу медија, а посебно Блица.

Објављивањем наводних детаља монтираног политичког процеса против чланова породице Родић Блиц само потврђује да је учествовао у генерисању тих измишљотина, а по нашим сазнањима, и у изради накарадног закона о информисању, направљеног са циљем да се укине слобода штампе.

Открили смо да су АБЦ Србија, „Стратеџик маркетинг“, Асоцијација медија и политичке маркетиншке агенције чинили систем којим су омогућавали привилегован положај за издања Блиц, Ало и Прес. На тај начин, осим финансијске добити за послушне, грађани Србије су ускраћени за праву слику стања у Србији.

Јуче је јавност упозната са одлуком другог мистериозног власника дневних новина Прес да угаси то издање. Реч је о прикривању трагова о лажирању тиража и Драгану Ђиласу као другом сувласнику Преса.

Желимо нормално и транспарентно тржиште, на коме ћемо сви имати исте услове. Не видимо ниједан разлог зашто би велике компаније „Рингијер“ и „Аксел Шпрингер“, власници Блица, у Србији пословале по другачијим правилима него у Швајцарској и
Немачкој.

Ово је питање од највећег значаја за сваког грађанина Србије, који има право да буде објективно информисан.

С поштовањем,

Александар Родић,

директор и власник Курира

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси