Насловна  |  Актуелно  |  Сукоб: Информер и Курир vs Блиц и Ало (2014)  |  Ко је прави газда „Информера“?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Сукоб: Информер и Курир vs Блиц и Ало (2014)

16. 11. 2012.

Аутор: Б. Мајдаревић Извор: Aло!

Ко је прави газда „Информера“?

Драган Ј. Вучићевић, главни уредник и наводни власник дневног листа „Информер“, одржао је јуче конференцију за новинаре на којој је брутално напао дневне листове „Ало!“ и „Блиц“, а новинарима тих редакција забранио да му постављају питања.

Он је одбио да одговори зашто је крио да је српски тајкун Мирослав Мишковић власник јуче званично угашених новина „Прес“, у којима је био главни уредник, после чега нам је ускратио могућност да му уопште поставимо питања.

Тако је јавност остала ускраћена за Вучићевићев одговор ко заиста стоји иза листа „Информер“, као и са колико новца и чијим парама је покренуо то гласило.

Наводни власник „Информера“ је на инсистирање новинара ипак проговорио о свом ангажману код најбогатијег српског тајкуна, невешто се бранећи да је на месту председника Управног одбора „Пресс Публисхинг Гроуп“ био само фи ктивно?!

Никакве везе са уређивачком политиком и пословањем „Преса“ нисам имао у последње три године! Нисам могао нигде да се појавим. Био сам формацијски запослен на месту председника УО, али то нисам словањем Преса“ нисам имао радио. Ако је то грех, признајем! Осудите ме. Је л‘ то кривично дело? Био сам фи ктивно председник УО, али он није постојао, па самим тим ни председник УО. Ставили су ме на то место. Откуд знам. Да би имали неки основ да ме држе на платном спсику за плате које ми скоро нису ни исплаћивали - спетљао се Вучићевић.

Међутим, после тврдње да од половине 2010. године нема ништа са „Пресом“ Вучићевић је опет ухваћен у лажи јер је у интервјуу из децембра 2010. године баш са „фиктивне“ позиције председника Управног одбора те медијске куће изјавио да иза „Преса“ не стоје ни тајкуни, ни политичари нити било које друге интересне групе, него уредници и „једна фина госпођа из Новог Сада“.

Упитан зашто је крајем 2010. године, када је био председник непостојећг УО, рекао да нико од тајкуна не стоји иза „Преса“, Вучићевић је немушто и неаргументовано прокоментарисао: „Зато што је то тада била истина. Истражите.“ На питање какав је Мишковић био шеф, Вучићевић се унервозио.

Мени Мишковић никада није био шеф, а то ћу да докажем када распетљам аферу „Краснићи“ - рекао је он, грчевито се борећи да оповргне наша сазнања да је за време ангажмана у листу „Курир“ био пријављен код албанског бизнисмена Краснићија. Он, међутим, није понудио ниједан аргумент којим би демантовао чињеницу да му је Мишковић био газда док је радио у његовим новинама.

Угашен „Прес“

Дневни лист „Прес“ угашен је јуче и од данас више неће моћи да се купи на киосцима. А крах ових дневних новина уследио је после саопштења Мирослава Мишковића да се повлачи из тог листа као највећи појединачни власник (50 одсто) тих дневних новина, као и да свој удео поклања новинарима.

Мишковићев аутомобил и „чука“ од 5.000 долара

На питање ко му је купио џип „хонду ЦР-В“, коју вози, Вучићевић је исправио новинаре да то није џип већ „повишено возило“, што му је изгледа било далеко битније него да објасни како га је прибавио.

Купио сам. Својим новцем. Шта је проблем? Сад неко мисли да возим џип. То није џип, то је повишен ауто - просветлио нас је Вучићевић, а на констатацију да има леп сат и питање да ли је и њега купио, опуштено се похвалио:

”Да. За 5.000 долара“. Занимљиво је да је увозник „хонде“ коју вози Вучићевић управо фирма „Делта моторс“ Мирослава Мишковића.

Побеснео због Шиптара

Иако се све време трудио да обузда нервозу, Драган Ј. Вучићевић је изгубио контролу и почео да бесни када су му новинари саопштили да „Блиц“ поседује транскрипте његових разговора са Душаном Спасојевићем Шиптаром, из времена док је радио у „Националу“.

Е, то што сте сад рекли, и за то ћу да вас тужим. Молим те, Љиљо, ти ме знаш из тог времена. Никада нисам видео Спасојевића. Ни Легију. Никада. Објавите или ћу вас тужити и за ово. Шта пише у транскрипту? Немојте да лажете. Ви сте
монстроузни лажови. Никада са чланом земунског клана нисам причао. Причао сам с Лимуном и са Чуметом, али на суђењу. Ја виђам разне људе, па и криминалце, али са Душаном Спаосјевићем никада нисам причао. Објавите сутра или ћу вас тужити. Са Љиљом се знам 20 година. Ево, нека она каже - завапио је Вучићевић обраћајући се председници УНС-а Љиљани Смајловић, која је присуствовала конференцији.

Подршку из публике Вучићевићу је дао и Миша Вацић из ултрадесничарског покрета „1389“.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси