Насловна  |  Актуелно  |  Случај "Курир" (2017)  |  "Адрија медија група" поднела тужбу против фантомског сајта Антидот Шарићевих сарадника Бебе Поповића и Иштвана Каића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Случај "Курир" (2017)

21. 08. 2017.

Извор: Адрија медија група

"Адрија медија група" поднела тужбу против фантомског сајта Антидот Шарићевих сарадника Бебе Поповића и Иштвана Каића

"Адрија медија група" (АМГ) поднела је тужбе против сарадника нарко-картела Дарка Шарића, који су сакривени иза сајта Антидот објавили лажи и клевете о породици Родић, пословању и тренутној ситуацији у АМГ, као и против свих оних који су пренели ово лажно истраживање, као што је новинска агенција Танјуг, иако су упознати с тим да је фантомски сајт који је наводно истраживање објавио повезан с криминалним структурама.

Креатори ових измишљотина су сарадници Станка Суботића Цанета Владимир Беба Поповић, Иштван Каић и фантомски, никад досад именовани "Антидот тим".

На мети ове организоване групе налазили су се многи, међу којима и јавни тужилац за организовани криминал Саша Иванић, али и новинар Стеван Дојчиновић, који је објавио књигу о нарко-картелу Дарка Шарића, као и некадашњи министар спољних послова Вук Јеремић.

Тужилац Иванић водио је истрагу и против нарко-боса Дарка Шарића, али и против Станка Суботића. Његова фотографија, узета из базе МУП, осванула је на овом сајту средином 2014. године, али полиција ни до данас није успела да нађе кривца, иако је незакониту обраду података извршио државни службеник, оперативац службе. Због тога је Тужилаштво за организовани криминал овај сајт означило као медиј који подржава "особе оптужене за најтежа кривична дела, попут трговине дрогом".

Повод за тужбу "Адрија медија групе" представља конструисано "истраживање" објављено на овом Поповићевом и Суботићевом сајту под насловом "Курир - медијска парадигма Србије после убиства Зорана Ђинђића". У овом наводном истраживању, које потписују Иштван Каић и фантомски "Антидот тим", изнете су многобројне неистине и клевете на рачун "Адрија медија групе", дневних новина Курир, као и чланова породице Родић.

Иштван Каић, иначе главни "аналитичар" у овом истраживању, заправо је већ годинама десна рука Владимира Бебе Поповића и сарадник Института за јавну политику, а неколико пута је учествовао у нападима на Курир и АМГ гостујући на ТВ Пинк. Сви лажни подаци којима барата Каић претходно су пажљиво припремани у Поповићевом Институту за јавну политику, који је смештен у београдском стану Станка Суботића Цанета, на адреси Кнеза Милоша 68.

Подсетићемо да је овај сајт покренут 20. фебруара 2015. године. Домен сајта (anti.media) својевремено је регистровао Џејмс Боузагло, адвокат Станка Суботића (из адвокатске канцеларије "Monfrini Crettol & Associes") у процесу за шверц дувана. Након што су медији пре две године открили да се Суботићеви швајцарски адвокати налазе иза овог сајта, власник је преко ноћи промењен.

Коментари (1)

Остави коментар
пон

21.08.

2017.

Goran Malić [нерегистровани] у 15:48

Neću da budem ni na čijoj strani

Niti me zanimaju levi ni desni, ali ne razumem zašto ste u naslovu najave ovog teksta napisali "...fantomskog sajta Antidot...", kad sajt legitimno postoji i dostupan je svima na webadresi http://www.anti.media
Ovo pitam vas u Udruženju novinara Srbije, jer vi uredjujete ovaj vaš i moj njusleter. Ovo je njusleter Udruženja. Ja sam član. Ne možete ovo raditi i u moje ime. Zašto se stavljate na jednu stranu, negativno etiketirajući jedan websajt?

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси