Насловна  |  Актуелно  |  Случај "Курир" (2017)  |  Незапамћена хајка и линч на Адрија медију и Курир: Рачун компаније већ други месец у незаконитој блокади Пореске управе! 800 запослених без плате!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Случај "Курир" (2017)

10. 08. 2017.

Извор: Курир

Незапамћена хајка и линч на Адрија медију и Курир: Рачун компаније већ други месец у незаконитој блокади Пореске управе! 800 запослених без плате!

Адрија медија група и дневни листи Курир већ два месеца се налазе под бруталним и незапамћеним притисцима режима, који су кулминирали незаконитом блокадом свих рачуна компаније АМГ, чиме су на криминалан начин угрожени њено пословање и егзистенција запо ..."Адрија медија група" и дневни листи Курир већ два месеца се налазе под бруталним и незапамћеним притисцима режима, који су кулминирали незаконитом блокадом свих рачуна компаније АМГ, чиме су на криминалан начин угрожени њено пословање и егзистенција запослених!

Противзакониту хајку на АМГ и Курир, предводе Драгана Марковић, директорка Пореске управе Србије, и Ивана Драгањац, директорка филијале Стари град, које су пристале да буду оружје у руци Александра Вучића!

Овим криминалним одлукама Пореске управе претходиле су личне претње власнику АМГ Александру Родићу, уредништву и запосленима у компанији.

Очигледно је да је Александар Вучић решио да угуши највећи штампани слободни дневник у Србији и тиме доведе у питање егзистенцију више од 800 запослених који раде у оквиру АМГ, од чијих плата живи и 3.500 чланова њихових породица.

Подсетимо, Пореска управа, на чијем челу је Драгана Марковић, решењем од 6. јула без икаквог правног основа блокирала рачуне АМГ, иако није утврдила никакву пореску обавезу АМГ, нити је у решењу о привременој мери навела да било какав будући порез може бити утврђен.

Такође, Пореска управа није навела ниједну околност из које произилази да евентуално утврђени порез неће бити плаћен.

Блокади рачуна, претходила је гебелсовска хајка власти и режимских медија на АМГ и њеног председника Александра Родића, која траје до данашњег дана. За све то време, режимска медиска машинерија предвођена Информером, ТВ Пинк и Српским телеграфом у садејству са државним функционерима и партијским послушницима из СНС износила је само лажи и измишљотине о АМГ, због чега је наша компаније поднела и кривичне пријаве против њих.

Цела та медијска одмазда и халабука имала је циља да скрене пажњу са незаконитог поступање државних органа, посебно Пореске управе, коју је злоупотребио режим у обрачуну са АМГ и Куриром.

Рачуни наше компаније нису блокирани ни за који конкретан износ, што начи да, без обзира на то колико би средстава било на рачунима, АМГ не може да врши плаћање добављачима, зараде запосленима и друго, што је неопходно за редовно пословање.

Последице бруталног режимског удара на АМГ и Курир одразила се на пословање. Након блокаде рачуна и вишемесечног режимског удара и линча коме је била изложена, компанија је била принуђена да обустави излажење српског издања Њузвика, а запосленима први пут нису исплаћене плате.

Криминалном злоупотребом Пореске управе Републике Србије, власт Александра Вучића прети да ће највећој медијској кући на западном Балкану конфисковати комплетну имовину и на тај начин преузети руковођење компанијом. Власт је прекршила је све постојеће законе Републике Србије је је Пореска управа донела решење о блокирању рачуна без икаквог образложења, без наведеног износа дуга за који се рачуни блокирају, као и без временског ограничења.

На тај начин, компанија је онемогућена да располаже својим новцем и измирује своје обавезе према добављачима, штампарији и радницима, што додатно утиче на углед компаније нараушавајући њен кредибилитет, који је до сада био беспрекоран, управо и према запосленима, добављачима, штампаријама и осталим сарадницима.

Иза криминалног пореског напада на "Адрија медија групу", на шта смо недељама упозоравали, крије се, пре свега, намера власти да се на сваки начин угуши штампано издање Курира, које ни након свих претњи не одустаје од критичких текстова о Александру Вучићу и његовим сарадницима. 

Због скандалозне злоупотребе Пореске управе и урушавања институција ове државе, "Адрија медија" поднела је Вишем јавном тужилаштву у Београду кривичне пријаве против Драгане Марковић, директорке Пореске управе Србије, и Иване Драгањац, директорке филијале Стари град.

Њих две пристале су да буду оружје у рукама Александра Вучића и његовог кабинета, из ког се спроводи операција преотимања "Адрија медије". Наша компанија већ неколико недеља инсистира да Драгана Марковић јавно саопшти колика су дуговања "Адрија медије" према буџету Србије. Одговора нема.

Само скандалозна изјава дата Удружењу новинара Србије да је "Куриру издато неко пореско решење, те да Курир зна да има пореску обавезу".

Сада је сасвим сигурно да Вучић и његови сарадници поступају по неком само њима знаном лекс специјалису, намењеном само АМГ и дневном листу Курир, јер је у одлуци која је претходила овој незаконитој и неуставној блокади Пореска управа пре две недеље блокирала и коришћење 16 милиона динара на рачунима компаније, с образложењем да АМГ "можда неће бити солвентан" у случају да ће морати да измири било какве обавезе према држави.

Таква криминална решења, која се спроводе само према једној компанији у Србији, а то је АМГ, на најбољи могући начин показују свим медијима у Србији на који начин ће се власт Александра Вучића разрачунати с њима у случају да одлуче да њихово извештавање буде слободно и у интересу грађана, а не председника Србије и његових партијских сарадника.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси