Насловна  |  Актуелно  |  Случај "Курир" (2017)  |  Адвокат Владимир Гајић о незаконитој блокади АМГ: Напад на Курир је чињеница да се критика неће толерисати, за то ће бити коришћена сва средства
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Случај "Курир" (2017)

08. 08. 2017.

Извор: www.kurir.rs

Адвокат Владимир Гајић о незаконитој блокади АМГ: Напад на Курир је чињеница да се критика неће толерисати, за то ће бити коришћена сва средства

Адвокат Владимир Гајић, оценио је данас да нелегално решење које је "Адрија медија група" добила од Пореске управе, у коме нису наведени подаци о евентуалном дугу и времену блокаде рачуна, показатељ потпуног одсуства правне државе и да је само сила релевантна.

- Једина власт која постоји је извршна власт. Она функционисе без икакве контроле. Одлука Пореске управе је на нивоу потпуног одсуства правне државе, јер већ дуго у Србији право не игра никакву улогу. Само је сила релевантна. Некада диктаура пролетеријата сада је замењена диктатуром једне странке. Напади на Курир одраз су чињенице да се критика неће толерисати. За то ће бити коришћена сва средства, а има и горих од ових којима се сада власт служи - рекао је Гајић.

Режим Александра Вучића је данас након 25 дана непрекидних напада и притисака преко пореске инспекције, бруталним нападом и злоупотребом овлашћења извршне власти без икаквог правног основа блокирао све рачуне "Адрија медија групе".

Пореска управа није утврдила никакву пореску обавезу АМГ, нити је у решењу о привременој мери навела да било какав будући порез може бити утврђен.

Такође, Пореска управа није навела ниједну околност из које произилази да евентуално утврђени порез неће бити плаћен.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси