Насловна  |  Актуелно  |  Случај "Курир" (2017)  |  АМГ: Њузвик Србија престаје да излази
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Случај "Курир" (2017)

01. 08. 2017.

Извор: Бета, УНС

АМГ: Њузвик Србија престаје да излази

Магазин Њузвик (Newsweek) Србија престаје са излажењем, саопштио је данас издавач тог листа Адрија медија група (АМГ) која је за то оптужила актуелну власт и председника Србије Александра Вучића. "То је директна последица прогона АМГ који спроводи Вучић", навела је у саопштењу АМГ која издаје и дневни лист Kурир. АМГ поседује лиценцу за објављивање тог магазина до краја 2024. за тржиште Србије и Црне Горе, али како је саопштено, због "хајке власти и злоупотребе свих институција, овај утицајни магазин ће нестати с тржишта".

Указано је да је "двомесечна противправна блокада свих рачуна компаније која је уведена без образложења као и без прецизирања износа непостојећег (пореског) дуга", довела до тога да часопис буде угашен.

"Упркос свему, ми и даље улажемо велике напоре да се одупремо притисцима којима смо свакодневно изложени, свесни да је у основи сваке диктатуре жеља за комплетном контролом медија", навела је АМГ.

Лист "Информер" пренео је твит новинара Времена Дејана Анастасијевића који је навео да је магазин Њузвик "био у банкроту много пре него што се Родић обрнуо".

"Ајде да не скачемо на закључке. Магазин је био у банкроту много пре него што се Родић обрнуо", написао је Анастасијевић.

Коментари (1)

Остави коментар
сре

02.08.

2017.

Grigorije M. Milićević [нерегистровани] у 17:41

Krivi su svi, sem nas

Hajde, recimo da vam je kriv Vučić zbog poslovnog neuspeha u Srbiji. A ko vam je kriv što se list slabo kupuje u Crnoj Gori?

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси