Насловна  |  Актуелно  |  Синдикалне теме  |  УНС организује радионицу у Новом Саду "Како да покренем подкаст и шта треба да знам о новинарском предузетништву?"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Синдикалне теме

06. 10. 2022.

Аутор: УНС Извор: УНС

УНС организује радионицу у Новом Саду "Како да покренем подкаст и шта треба да знам о новинарском предузетништву?"

Удружење новинара Србије (УНС) заједно са својим огранком Друштвом новинара Војводине организује дводневну бесплатну радионицу "Како да покренем подкаст и шта треба да знам о новинарском предузетништву?". Позивамо новинаре и медијске раднике, посебно младе новинаре, студенте новинарства и фриленсере, да се пријаве на обуку коју организујемо 24. и 25. октобра.

. .

Првог дана радионице са полазницима ће радити Владимир Радиновић и обухватити теме: покретање подкасата - од идеје до реализације, дистрибуција и грађење заједнице, маркетинг и монетизација.

Другог дана полазници ће моћи да чују искуство новинарке-предузетнице Миљане Нешковић која ће говорити на тему осмишљавања ауторског подкаста, одабиру тематике, припреми за разговор, одабиру саговорника, вођењу разговора, као и пословним могућностима.

Пријаве са краћом биографијом и контакт телефоном и имејлом треба послати на имејл uns.dnv@gmail.com  до 23. октобра.

Миљана Нешковић је ауторка подкаста "Снага ума" на Нова.рс који се емитује од 2020. године. У тематском средишту подкаста је ментална снага, тако да подкаст обухвата различите личне или академске лекције гостију о стварима које нам суштински утичу на квалитет живота, мисли, одлуке и односе с другима. Новинарка је са више од петнаест година стажа у медијима. Каријеру је почела на ТВ Метрополис, радила је на РТС-у, а новинарски се изградила бавећи се друштвеним феноменима и културом у штампаним медијима међу којима су Недељник, НИН, Плејбој, Оригинал... У јесен 2020. године долази на Нова.рс као колумнисткиња и покреће подкаст "Снага ума" који је у међувремену изродио бројне ексклузивне разговоре.

Владимир Радиновић има више од 15 година искуства у дигиталним медијима са фокусом на радијске формате и медије заједнице. Оснивач је платформе podcast.rs највећег регионалног дистрибутера подкаста као и прве локалне продукцијске куће која се специјализовала за овај медијски формат. Члан је управног одбора Европског форума медија заједнице (CMFE.eu). Сарађивао је са многим медијским кућама као што су Гимлет, NPR, Радио Слободна Европа, Дојче Веле... 

Број места је ограничен. 

УНС семинар организује у оквиру пројекта са Европском федерацијом новинара који, између осталог, за циљ има усавршавање новинара и медијских радника како би били конкурентнији на медијском тржишту.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси