Насловна  |  Актуелно  |  Регион  |  Владимир Ковачевић изабран за новинара године (ВИДЕО)
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Регион

17. 05. 2019.

Аутор: О. М. Извор: www.novosti.rs

Владимир Ковачевић изабран за новинара године (ВИДЕО)

Владимир Ковачевић, новинар БН телевизије и уредник портала Герила, добитник је "Годишње награде" Клуба новинара Бањалука.

Владимир Ковачевић, новинар БН телевизије и уредник портала Герила, добитник је "Годишње награде" Клуба новинара Бањалука. За новинара године Ковачевић је изабран једногласном одлуком жирија.

У Клубу новинара Бањалука наводе да се Ковачевић као дугогодишњи новинар, који је јавности препознатљив по истраживачким и критичким текстовима и тв прилозима, и у претходним годинама налазио у најужем избору за награду.

- Као последица његовог рада у претходном периоду, наше признање предухитрио је бруталан напад оних који су у Владимиру Ковачевићу препознали мету, кривца, пријетњу коју треба ућуткати, уклонити, елиминисати. Напад на Ковачевића био је напад на новинаре, покушај убиства Ковачевића покушај је убиства и новинарства какво је очигледно непожељно у друштву испуњеном насиљем, безакоњем, хаосом. Но, одговор Владимира Ковачевића који се није уплашио, устукнуо, заћутао, побегао, већ наставио да извештава и истражује са истом, ако не и већом одлучношћу, ентузијазмом, одговорношћу, је одговор какав и ми желимо да пошаљемо. Не можете нас спречити да радимо свој посао, тражимо истину, бранимо права и слободе, чувамо јавни интерес - саопштио је Клуб новинара Бањалука.

Ковачевић је брутално нападнут 26. августа прошле године. За покушај убиства оптужени су Марко Чолић, коме је суђење у току, и Недељко Дукић који се налази у бекству и за њим је расписана међународна потерница.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси