Насловна  |  Актуелно  |  Регион  |  ОЕБС осудио напад на новинара Владимира Ковачевића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Регион

27. 08. 2018.

Аутор: ФоНет Извор: Данас

ОЕБС осудио напад на новинара Владимира Ковачевића

Представник Организације за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС) за слободу медија Арлем Дезир и шеф Мисије ОЕБС у БИХ Брус Г. Бертон осудили су данас напад на новинара БН ТВ Владимира Ковачевића, којег су у недељу у Бањалуку претукла два маскирана мушкарца.

Снажно осуђујем брутални напад на новинара Ковачевића. Негативна реторика која се користи против медија мора се завршити како би се спречили будући напади на новинаре. Апелујем на власти БИХ да брзо спроведу истрагу напада и приведу починиоце правди, саопштио је Дезир.

Мисија ОЕБС у БИХ често је указивала о негативној реторици и атмосфери у БИХ, посебно у години избора, а то креира неповољне услове за новинаре да обављају своју кључну функцију, што се показало у серији недавних напада, саопштио је Бертон.

Позивамо власти да осигурају безбедне услове за рад новинара. Новинари морају да обављају свој посао у окружењу слободно од застрашивања, претњи, вербалних и физичких, додао је он.

Дезир је оценио да је од највеће важности осигурати безбедност новинара, јер је сваки напад на медије напад на демократске вредности и право грађана да буду информисани, додаје се у саопштењу ОЕБС.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси