Насловна  |  Актуелно  |  Регион  |  Бранитеље испровоцирао Станковић тезом "грађански рат", а онда се ХРТ оградила од свог новинара
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Регион

22. 11. 2017.

Извор: Танјуг

Бранитеље испровоцирао Станковић тезом "грађански рат", а онда се ХРТ оградила од свог новинара

Хрватска радиотелевизија (ХРТ) данас се саопштењем оградила од свог водитеља Александра Станковића који је у емисији "Недељом у два" 19. новембра неколико пута за оружане сукобе на тлу Хрватске почетком 1990-их година, назвао "грађански рат".

ХРТ је саопштио да у "Декларацији о Домовинском рату" стоји да је на Хрватску "оружану агресију извршила Србија, Црна Гора и ЈНА с оружаном побуном дела српскога становништва у Републици Хрватској", те се истиче да су "темељне вредности Домовинскога рата прихваћене од целог хрватског народа и свих грађана Републике Хрватске", преноси Хина.

Хрватска радиотелевизија у саопштењу такође истиче "како су сви новинари и запослени у јавном медијском сервису обавезни објективно и непристрасно радити и поштовати позитивне законске прописе Републике Хрватске, а тако и оне који се односе на Домовински рат и стварање данашње слободне, суверене и демократске Републике Хрватске".

Претходно је Савез удружења ветерана хрватских гардијских јединица затражио суспензију Станковића оптужујући га да је, како сматрају, "повредио новинарски кодекс и Декларацију о домовинском рату".

У последњој емисији Недељом у 2, емитованој 19. новембра, Станковићев гост је био Предраг Мишић Пеђа, Србин који је био у хрватским једницама у Вуковару, који се у емисији присећао тих ратних дана.

Он је, како наводе хрватски ветерани, коментарисао актуелне догађаје и статус хрватских ветерана у друштву и у неколико наврата негирао да се у Хрватској водио грађански рат на чему је Станковић инсистирао, а што они сматрају скандалозним.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси