Насловна  |  Актуелно  |  Регион  |  Најављене ригорозне мере против ТВ Фејс у БиХ због претњи Сенада Хаџифејзовића упућених Додику
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Регион

01. 11. 2022.

Аутор: Бета/Н1 Извор: Данас

Најављене ригорозне мере против ТВ Фејс у БиХ због претњи Сенада Хаџифејзовића упућених Додику

Директор босанскохерцеговачке Регулаторне агенције за комуникације (РАК) Драшко Милиновић најавио је ригорозне мере против телевизије Фејс, чији је власник Сенад Хаџифејзовић током разговора са гостом у емисији упитао да ли би Милорад Додик требало да се „смени, смири или убије“.

Милиновић је рекао да је РАК данас по службеној дужности покренуо поступак против тог медија.

„То ће бити скраћени поступак с обзиром да је, већ на први поглед, потпуно јасно да је прекршен Кодекс о пружању аудио-визуелних медијских услуга и медијских услуга радија“, рекао је Милиновић, преноси Кликс.

Према његовим речима, видљиво је и да је прекршено још много подзаконских аката Агенције.

„Ове ствари које смо, нажалост, видели у медијском простору БиХ, првенствено на Фејс телевизији, су недопустиве и РАК их неће дозволити“, казао је Милиновић.

Он је најавио да ће врло брзо, чим се скраћени поступак заврши, бити изречене одговарајуће мере и казне.

„У комуникацији са колегама из подручја емитовања већ смо у првој анализи видели да ће оне бити ригорозне и могу да најавим да ће бити, да се овакве ствари више никада не би десиле“, додао је Милиновић.

У случају да се то понови, указао је да је крајња мера суспензија програма и одузимање дозволе.

„Сада ће то вероватно ићи ка највишој могућој новчаној казни, с обзиром да је то прва мера упозорења да се овакве ствари не би дешавале, али уколико се овако настави, а ми смо кроз наше анализе у РАК-у већ видели да Фејс телевизија прелази одређене границе, бојим се да ћемо посегнути за најригорознијим мерама, у складу са Законом о комуникацијама“, рекао је Милиновић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси