Насловна  |  Актуелно  |  Регион  |  ХНД: Тражимо детаљну истрагу смрти колеге Матијанића и кажњавање одговорних
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Регион

08. 08. 2022.

Аутор: ХНД Извор: ХНД

ХНД: Тражимо детаљну истрагу смрти колеге Матијанића и кажњавање одговорних

Хрватско новинарско друштво тражи детаљну истрагу и утврђивање свих околности смрти нашега колеге Владимира Матијанића, новинара портала Индекс

Сигурни смо да би колега Матијанић имао шансе преживјети у болници, само да је до ње могао доћи. Његова животна партнерица и новинарка Индекса, колегица Андреа Топић на Фејсбуку је објавила кронологију догађаја у којој је навела како хитна помоћ није хтјела хоспитализирати нашег преминулог колегу.

Два сата прије смрти екипа хитне медицинске помоћи објашњавала му је како је ријеч о нормалним симптомима ковида те да нема потребе за хоспитализацијом. Такођер, два дана прије смрти колеги Матијанићу је у болници речено да је у Хрватској несташица лијека за спрјечавање тежих посљедица ковида, који се даје пацијентима као што је он. У сплитској су га болници пустили да чека најмање два сата иако им је рекао за Сјöгренов синдром и интерстицијску болест плућа те сумњу на још двије аутоимуне болести, због чега се није могао цијепити против ковида. Због свега наведеног не можемо се отети дојму да су одговорни у КБЦ-у Сплиту итекако заказали и да је ријеч о несавјесном поступању које је довело до смрти нашега колеге. Због тога ћемо устрајати у томе да сви у овом ланцу одговорности добију адекватне казне за своје пропусте како се оваква трагедија више никад и никоме не би догодила.

Министре Берош, још једном понављамо, ХНД очекује брзу и ефикасну истрагу те кажњавање несавјесних људи у здравственом суставу чији би посао требао бити заштита сваког пацијента. Ово нећемо заборавити, нити ћемо преко тога пријећи.

За Извршни одбор Хрватског новинарског друштва,
Хрвоје Зовко, предсједник ХНД-а

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси