Насловна  |  Актуелно  |  Регион  |  Казнено пријављени и притворени због пријетњи Маји Север и Сандри Артуковић на Тијату
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Регион

05. 08. 2022.

Аутор: Хина Извор: ХНД

Казнено пријављени и притворени због пријетњи Маји Север и Сандри Артуковић на Тијату

Због пријетњи новинарки Маји Север и суткињи Сандри Артуковић шибенско-книнска полиција пријавила је 44-годишњег хрватског и 56-годишњег словенског држављанина, извијестила је полиција не откривајући идентитете. Према изјавама свједока, њих је напао власник ресторана. Дошао је до њиховог брода, одвезао га, узео мобител и бацио га, јавља Хина.

Ради се о инциденту од 1. коловоза на отоку Тијату гдје су новинарка ХРТ-а Маја Север и бивша замјеница министра правосуђа и суткиња Сандра Артуковић ишле провјерити ради ли ресторан Спирито на отоку Тијату, унаточ његову затварању од стране Државног инспектората.

Према изјавама свједока, њих је напао власник ресторана. Дошао је до њиховог брода, одвезао га, узео мобител и бацио га.

„Проведеним криминалистичким истраживањем утврђено је како су осумњичени 1. коловоза испред отока Тијат, с намјером онемогућавања 51-годишњакиње у обављању њене професије за вријеме док се налазила у пловилу с 56-годишњакињом, у више наврата другим пловилом насртали на пловило оштећених и пријетили им што је код њих изазвало страх и бојазан за особну сигурност. Приликом пријетњи оштећеној 51-годишњакињи је истргнут и мобилни телефон из руке који јој је касније враћен“, извијестила је шибенска полиција.

Осумњичени су уз казнену пријаву Опћинском државном одвјетништву у Шибенику због пријетњи на штету 51-годишњакиње и 56-годишњакиње приведени притворском надзорнику Полицијске управе шибенско-книнске, кажу у полицији.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси