Насловна  |  Актуелно  |  Регион  |  УНЦГ: Кривокапић и Абазовић убијају медије у Црној Гори и шаком и капом финансирају своје медије нашим парама!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Регион

11. 04. 2022.

Аутор: uncg.me Извор: uncg.me

УНЦГ: Кривокапић и Абазовић убијају медије у Црној Гори и шаком и капом финансирају своје медије нашим парама!

Влада Црне Горе је на сједници којом је предсједавао потпредсједник Дритан Абазовић додијелила нова новчана средства комерцијалним телевизијама

Ево шта су саопштили из Владе:

„Усвојена је Информација о помоћи комерцијалним ТВ емитерима са националном покривеношћу.

Узимајући у обзир тежак положај и питање одрживости медија који су додатно ослабљени последицама COVID-19 кризе, те писмо које су послала три највећа емитера – ТВ Вијести, ТВ НоваМ и ТВ Прва, Влада је одлучила да преузме обавезе ових емитера према Радио дифузном центру за 2022. годину, у износу од 200.000 еура.

Тим поводом, оцијењено је да се ради о јавном интересу јер би, у случају престанка државне помоћи за плаћање услуга РДЦ-у, било угрожено пословање три комерцијалне телевизије са националном фреквенцијом, које запошљавају око 200 радника и на годишњем нивоу исплаћују бруто плате у укупном износу од око 2,5 милиона еура.

На сједници је заузет став да је неопходно продужити државну помоћ док медијско тржиште не буде уређено на начин да се онемогућава нелојална конкуренција, не само због очувања радних мјеста, него и због очувања медијског плурализма, као достигнућа без којег је незамисливо демократско друштво по узору на европске демократије“.

Реагујући на ново завлачење руке у џепове грађана Црне Горе Удружење новинара Црне Горе сматра да је овај поступак само наставак извршења кривичних дјела, несавјесног трошења новца од стране Владе Црне Горе за приватне штампане и електорнске комерцијалне медије.

УНЦГ подсјећа да су премијер Кривокапићу и његов потпредсједник Абазовић запослили 30 новинара Вијести у Влади, од обичних портпарола до Директора директората за разне будалаштине, са којима Влада час Кривокапића, час Абазовића обилује.

Затим сте господо из Владе  у пар наврата искеширали по 150 .000 евра за спас штампаних медија, који су такође приватни – Статиса власника Светог Стефана, Вијести банкара Перовића…итд,а све под изговором да то од вас траже Амбасаде Квинте.

Ко још у свијету од новца пореских обвезника помаже милионере да сачувају своје штампане медије, који свугдје у свијету пропадају.

Лажете да Вас на то тјерају амбасаде западних земаља – Квинте, јер на КиМ нема нити један дневни лист , па нико не иозгоре због тога у амбасадама западних држава.

Увјеравати у лажи народ како се не може без дневних новина, а видите да може и на КиМ и у Црној Гори , чији укупни тираж троје новина Побједе, Дана и Вијести не прелази шест хиљада продатих примјерака.

Тако нас лажете и за телевизије.

Сви плаћамо лажни Јавни сервис, који гле чуда нико не зна да води сем пар спортских и полицијских писаца саопштења, уз провјерене кадрове ДПС и Мила Ђукановића…

Плаћамо , мислим ми грађани, јавни сервис 14 милиона евра, који је према свим анкетама међународне заједнице, питајте реномиране куће из Швајцарске, неодржив, а уз то и не гледан у данашњој Црној Гори.

Не можемо да преко кабловских мрежа, које такође мјесечно плаћамо, да видимо РТС, али можемо националну ТВ Луксенбурга, и друге будалаштине које нуде кабловски оператери…

Својима, што би народски рекло „и јаре и паре“, а Адриа телевизији ни националну фреквенцију, уз то иде и затамљене РТС , ХЕПИ, уз образложење да говоре језиком мржње према Црној Гори.

Господо из Владе неведите примјер на РТС говора мржње према Црној Гори…

Да не помињемо,а зашто да не наведемо понашање Владе, Кривокапића и Абазовића перма порталу ИН4С, Српској ТВ, Српским новинама, Српском радију и многим порталима, за које не хајете, мада су и то медији који се и гледају и слушају и читају…

Коме се пожалити без Богу, јер је гужва у Канцеларији ЕУ код госпође Попе и амбасадама САД, Велике Биртаније, Њемачке,Француске, Италије и Шведске, наврли премијер, вицепремијер, министри, медијски магови Вијести, па дођи грађанине Црне Горе на ред да се каже истина, која те исте „домаћине“ не интерсује…

Кривокапићи у Абазовићу вратите паре пореских обвезника које сте дали медијским тајкунима у Црној Гориу у првом реду другосрбијанским Ђиласовим Вијестима , па онда редом Статису, власнику Ловћен банке Перовићу итд ….

Знам иду избори, који ће по вас двојицу архи патолошких љубитаља неистина, бити кобни, па мислите да све купите бираче, медије, амбасадоре…

Куповао је један прије вас и грађане и медије и душе умрлих, па је изгубио, надам се да ћете и ви поћи његовим стопама на првим наредним изборима…

Не трошите народе паре за приватне потребе у мандату када сте смијењени Кривокапићу и Абазовићу, јер једног дана може доћи професионалци са лисицама и кривичним пријавама за такев поступке… 

Удружење новинара Црне Горе

Предсједник Тихомир Бурзановић

Генерални секретар Иван Милошевић

 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси