Насловна  |  Актуелно  |  Регион  |  Новинара РТЛ-а су изударали просвједници, нешто касније нападнута је и екипа Нове ТВ
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Регион

22. 11. 2021.

Аутор: ХИНА, Маја Криштафор Извор: Цензоловка/ 24сата

Новинара РТЛ-а су изударали просвједници, нешто касније нападнута је и екипа Нове ТВ

Након напада на Горана Латковића, нападнута је и екипа Нове ТВ, вербално вријеђана екипа ХРТ-а, док су новинарки Al Jazeere Николини Завишић узели микрофон у јављању уживо. Предсједник је осудио нападе

Новинар РТЛ-а, Горан Латковић у пријеносу уживо с Трга бана Јелачића изјавио је како су га просвједници напали.

– На оваквим просвједима научили смо бити извргавани вербалним нападима, но овога пута дошло је и до физичког на нашу екипу, односно на мене. Када смо пролазили кроз овдје окупљене људе, прво сам добио лакат у ребра, а затим и два шамара у главу од двије особе и то с леђа, тако да нисам могао видјети нити о коме се ради и тко су нападачи.

Дакле два физичка напада на новинарску екипу и то на једном од просвједа за слободу – рекао је Латковић.

О нападу се огласила и новинарка РТЛ-а Ивана Иванда Рожић на свом Twitter профилу.

– Красна екипа на просвједу за „СЛОБОДУ“, ти дивни људи напали нашег Горана Латковића. Прво лакат у ребра, па два шамара. За красну се слободу залажу сви ти људи. Дно! – написала је.

Око 18 сати Нова Тв извјестила је и о нападу просвједника на своју новинарску екипу на челу с новинарком Петром Буљан. 

За вријеме извјештавања, екипу је оскужила група просвједника који су их вербално извријеђали.

О инциденту се огласила и уредница информативног програма Нове ТВ, Ксенија Кардум.

– Право на слободу је и слобода да новинари раде свој посао. Нитко због тога не смије бити физички ни вербално нападнут. Колега Горан Латковић нападнут је физички, а Петра Буљан вербално. Такво понашање је обично дивљаштво –  закључила је.

Нападе осудило Министарство 

– Какво дивљаштво и кукавичлук просвједника који су напали с леђа новинара Горана Латковића док је извјештавао за РТЛ – написао је Милић на Twitteru.

– Тзв. борци за слободу угрожавају слободу и права већине одговорних у друштву! И то на дан кад имамо 65 умрлих од ковида-19. А данас откривају и свој политички предзнак – стоји у његовој објави.

Гласноговорник Владе Милић уз објаву је ставио и сцреенсхотове портала с насловима „Изударали репортера РТЛ-а“ те „Готов велики просвјед у Загребу: На тргу тисуће људи, дошли Буљ, Хасанбеговић, Распудић…“.

Објавом на Тwиттеру реагирала је и министрица културе и медија Нина Обуљен Коржинек.

– Најоштрије осуђујем напада на новинара РТЛ-а Горана Латковића који је физички нападнут данас поподне док је извјештавао с просвједа организираног данас у Загребу – написала је министрица.

Нападе осудио Уред предсједника

Из Уреда предсједника Републике Зорана Милановића поручили су како право на просвјед не може постати право на насиље осудивши нападе на новинаре који су извјештавали с просвједа против ковид потврда.

– Физички и вербални напади на новинаре који обављају свој посао нису прихватљиви и осуђујемо их. Право на просвјед ни у ком случају не може постати право на насиље – објавио је Уред предсједника РХ јуче на Twitteru.

Уз новинаре РТЛ-а и НовеТВ, просвједници су вербално напали и екипу ХРТ-а.

Осим напада на новинаре РТЛ-а и Нове ТВ,  мета​ вербалних напада​ ​била је и новинарска екипа ХРТ-а, док је новинарки Al Jazeere Николини Завишић скупина просвједника узела микрофон тијеком јављања уживо.​

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси