Насловна  |  Актуелно  |  Регион  |  ХРТ повукао тужбу против ХНД-а и Сање Миклушевић Павић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Регион

04. 11. 2021.

Аутор: ХНД Извор: ХНД

ХРТ повукао тужбу против ХНД-а и Сање Миклушевић Павић

Хрватска радиотелевизија повукла је тужбу коју је 24. просинца 2018. подигла против ХНД-а и своје новинарке те предсједнице огранка ХНД-а на ХТВ-у Сање Миклеушевић Павић

Тужба је била подигнута због приопћења огранка ХНД-а на ХТВ-у из рујна 2018. у којем се осуђују пропусти попут афере с препродајом улазница за Свјетско ногометно првенство. ХРТ је том тужбом од ХНД-а тражио накнаду штете у износу 200.000 куна те 50.000 куна од Сање Миклеушевић Павић.

"ХНД поздравља повлачење тужби од стране ХРТ-а. Сматрамо то добрим потезома, а истодобно још једном позивамо новог равнатеља јавног сервиса да се повуку све остале тужбе које је ХРТ подигао против новинара и медија", рекао је предсједник ХНД-а Хрвоје Зовко.

ХРТ је повукао још једну тужбу коју је подигао против ХНД-а у вријеме мандата бившег предсједника ХНД-а, Саше Лековића.

Према сазнањима које има ХНД, ХРТ није службено повукао тужбе које је подигао против предсједника ХНД-а Хрвоја Зовка. Двије тужбе се такођер односе на повреду угледа и части ХРТ-а због Зовкових јавних иступа на тему цензуре на јавном сервису, док је трећа подигнута због наводног отуђења опреме ХРТ-а. ХРТ је Зовка тужио за исту ствар у казненом и парничном поступку, у којем тражи вртоглавих 250.000 куна.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси