Насловна  |  Актуелно  |  Регион  |  Две особе ухапшене због напада на новинара Телевизије Вијести
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Регион

21. 03. 2021.

Аутор: ФоНет Извор: Данас

Две особе ухапшене због напада на новинара Телевизије Вијести

Новинар Телевизије Вијести Сеад Садиковић нападнут је у суботу увече у Бијелом Пољу, а управа црногорске полиције саопштила је данас да су због тог напада ухапшене две особе.

Портпаролка и тужитељка из Основног државног тужилаштва у Бијелом Пољу Данијела Ђуковић рекла је ТВЦГ да је група од неколико особа напала Садиковића синоћ у центру тог града, у тренутку када је пролазила колона возила са истакнутим црногорским заставама.

Полиција је званично навела да су службеници Центра безбедности Бијело Поље синоћ у веома кратком року идентификовали и лишили слободе две особе које су вербално и физички напале новинара.

“Службеници криминалистичке поилције су лишили слободе Н.О. (21) и Е.Д. (18) из Бијелог Поља, због сумње да су извршили кривично дело насилничко понашање и они ће у законском року бити проведени надлежном државном тужиоцу”, наводи се у саопштењу Управе полиције.

Наводе да су њихови службеници затекли Садиковића који је имао видиљиве повреде.

„Након дате изјаве у службеним просторијама полиције С.С. је транспортован на указивање лекарске помоћи. Предузетим активностима брзо су пронађени актери туче који су приведени у службене просторије. Криминалистичком обрадом полиција је дошла до сумње да су особе из ауто колоне упућивале увредљиве речи новинару С.С. и да су након тога изашле из возила. Након тога је, по казивању и новинара и учесника ауто колоне дошло до међусобне препирке након чега су лица физички напала новинара наносећи му лакше телесне повреде“, саопштено је из полиције.

Из тужилаштва су рекли да се сумња да су њих двојица Садиковића напали у групи са више НН лица.

Неки су већ саслушани, а изузеће се и снимци са видео надзора.

Садиковић је изјавјио да га је напало више особа.

„Псовке, вређања, скочили су напали, на мене, више њих, пет-шест момака. Одбранили су ме људи који су шетали главном улицом. Још један парадокс – ударали су ме црногорском заставом, ваљда кад ударају црногорском заставом мање боли“, рекао је Садиковић за ТВ Вијести.

Садиковић је рекао да нада да ће се тензије смирити и додао „Боже опрости им, не знају што раде“.

Државни врх Црне Горе је осудио напад на новинара и оценио да такви случајеви неће бити толерисани.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси