Насловна  |  Актуелно  |  Регион  |  Упућене претње редакцији Независних новина у Бањалуци
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Регион

18. 12. 2020.

Аутор: ФоНет Извор: Н1

Упућене претње редакцији Независних новина у Бањалуци

Непознати мушкарац данас је позвао редакцију бањалучких Независних новина и упутио директну претњу речима "затварајте канцеларије раније, данас ћете бити мртви".

Претња је упућена са непознатог броја, који локатор позива није могао да идентификује, а на екрану је приказано само 12 осмица, рекли су из редакције, преноси сарајевски портал Klix.

"Сваку претњу схватамо озбиљно и пријављујемо полицији, а надам се да је и они схватају озбиљно. Медији су изложени оваквим стварима скоро свакодневно и не можемо ово доживљавати 'вероватно није мислио озбиљно'. Бојим се да смо као бранша превише изложени, а са премало заштите", рекла је главна и одговорна уредница Независних новина Сандра Гојковић Арбутина.

С озиром да сваку претњу треба схватити озбиљно, о свему су обавестили МУП Републике Српске, од којег очекују да утврди ко стоји иза тога.

Осуда је стигла од новинарских удружења и колега, али потребно је да реагује и власт, не само у појединачним случајевима, као што овај, него и системски како би се безбедност новинара подигла на највиши ниво.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси