Насловна  |  Актуелно  |  Регион  |  УНЦГ: Предложићемо Кривокапићу да буде покровитељ прославе 150 година новинарства у ЦГ
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Регион

12. 10. 2020.

Извор: УНЦГ

УНЦГ: Предложићемо Кривокапићу да буде покровитељ прославе 150 година новинарства у ЦГ

Удружење новинара Црне Горе оштро протествује због намјере Друштва црногорских новинара да у сарадњи са одлазећим властима договорају било какве прославе, а посебно обиљежавање 150 годинe новинарства у Црној Гори.

Ради се о Друштву које је протеклих година, од оснивања 2009, било сервис ДПС-а, као и разних осталих комунистичких организација, попут СУБНОР-а и сличних. И одакле сада њима право да организују прославу и зову остале новинаре и цјелокупно друштво да обиљежавају несумњиво вриједан новинарски датум. При тиме заобилазе остала новинарска уудружења, а посебно УНЦГ, које је старо више од пола вијека, али за поменуто Друштво као да не постоји.

Посебно је бизарна улога Жељка Рутовића, директора Директоријата за медије. Ради се о човјеку који протеклих деценија није ни знао да постоји Удружење новинара ЦГ, као професионални савез новинара, али је зато шаком и капом помагао разне НВО и новинарска удружења чији су чланови писали оде њиховом вољеном ДПС-у и њиховом вођи, Милу Ђукановићу. Захваљујући баш таквом њиховом раду и рђавим намјерама УНЦГ данас се налази гдје се налази и његово постојање је задњих година било чак и по знаком питања.

УНЦГ поручује представницима поменутог Друштва, као и Жељку Рутовићу, да ће се обиљежавање вијека и по новинарства у Црној Гори обиљежити како ваља и у договору са новим властима. Предложићемо и да покровитељ те приредбе наредне године буде проф. Др Здравко Кривокапић, будући премијер и надамо се да ће он то прихватити.

Одлазећим властима поручујемо да се помире да више нијесу на позицијама на којима ће одлучивати о било којим датумима и да треба и да се понашају у складу са новим околностима. Нашим колегама из поменутог Друштва поручујемо да се не подухвтрају ћоравог посла и и да има доста оних који имају много више права од њих да организују обиљежавање вијека и по црногорског новинарства. А међу њима је УНЦГ, па се надамо да ће и они то схватити и да ће нам се придружити да тај датум обиљежимо како треба. Овако како су наумили не слути на добро и ваљало би да одустану од своје намјере. Наравно, никоме нећемо бранити да и новинарски јубилеј обиљежава и доживљава на свој начин, али УНЦГ, као најстаријем удружењу новинара,  припада да буде покретач и његов организатор.

 

За УНЦГ

Тихомир Бурзановић, предсједник

 

 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси