Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација  |  Љубиша Вујић: Са седам пута мање људи пружамо квалитет медијског садржаја као и пре приватизације
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација

15. 10. 2018.

Аутор: Ј. Пешић Извор: УНС

Љубиша Вујић: Са седам пута мање људи пружамо квалитет медијског садржаја као и пре приватизације

Квалитет медијског садржаја, након привазације ЈИП "Нови пут", остао је исти, иако је број новинара и медијских радника смањен, рекао је Удружењу новинара Србије (УНС) директор РТВ Коперникус из Јагодине Љубиша Вујић.

Он каже да у РТВ Коперникус укупно ради 11 новинара и медијских радника, што је скоро седам пута мање него пре приватизације.

„Од једанаесторо радника, шест новинара и пет медијских радника истовремено ради и у листу, на радију и телевизији“, рекао је УНС-у Вујић и додао да једина разлика у броју медијских садржаја који сада производе.

„Раније смо имали више прилога у односу на данас, али квалитет садржаја остао је исти. Тематика којом смо се бавили раније, остала је иста. И даље се трудимо да објективно и правовремено информишемо јавност и да покривамо читаво Поморавље“, каже Вујић.

Подсетимо, „Kopernikus Cable Network“ 2015. године, као једини понуђач, постао je власник Јавног информативног предузећа „Нови пут“ које је у свом саставу имало недељник „Нови пут“, Радио Јагодина и Телевизију Јагодина. Овај кабловски провајдер купио је сва три медија за око 46,3 хиљаде евра.

Пре приватизације, када је Град Јагодина финансирао ова три медија, у листу, телевизији и радију радило је укупно 72 радника.

Вујић каже да иако „су се они силовито борили против приватизације“, публика која их је и раније „слушала, гледала и читала, остала им је верна, навикла је на њих јер постоје више од 70 година“.

 

Текст је настао у оквиру пројекта „Новинари и медији – колико нас заиста има“ . Пројекат је подржало Министарство културе и информисања Републике Србије. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси