Насловна  |  Актуелно  |  Грађани траже да новинари питају  |  До доктора и у време полицијског часа – претходно позовите дом здравља и за сваки случај полицију
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Грађани траже да новинари питају

10. 04. 2020.

Аутор: С. Димитријевић Извор: УНС

До доктора и у време полицијског часа – претходно позовите дом здравља и за сваки случај полицију

Грађани који осете здравствене тегобе и неопходна им је лекарска помоћ могу код доктора и за време полицијског часа, потврђено је Удружењу новинара Србије из неколико полицијских станица у Београду.

У станицама полиције Стари град, Врачар и Вождовац које је УНС позвао речено је да особа са здравственим тегобама прво треба да позове корона-пункт у Дому здравља, ако сумња на корона вирус, односно дом здравља или хитну помоћ за друге здравствене тегобе.

„Уколико добију савет да сами дођу у здравствену установу, то треба да ураде, без обзира на полицијски час“, речено је УНС-у у полицији.

У све три станице кажу да уколико полиција заустави неког суграђанина који је кренуо код лекара, провериће да ли се он налази на траси између места становања и дома здравља или болнице.

Саветовано је и да, ако је могуће, суграђани имају неку медицинску документацију са собом, али она није неопходна.

У полицијској станици Стари град речено је УНС-у да они који осете здравствене тегобе прво треба да позову хитну помоћ, а ако им је саветовано да сами дођу, то најаве полицијској станици која је надлежна по месту становања.

УНС је позвао полицијске станице на територији Београда како би добио одговор на питање грађанина који је желео да сазна како они који осете симптоме могу некажњено да дођу до корона пунктова у домовима здравља који раде до 22 сата, ако је на снази полицијски час.

Сва питања грађана која УНС добије за рубрику „Грађани траже да новинари питају“ објављена су на сајту и друштвеним мрежама ове новинарске организације. А УНС наставља да тражи и објављује одговоре надлежних и позива колеге да такође траже одговоре на питања грађана који се у време ванредног стања проглашеног због коронавируса брину за своју и добробит ближњих.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси