Насловна  |  Актуелно  |  Грађани траже да новинари питају  |  Највише корисника новчане социјалне помоћи на почетку епидемије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Грађани траже да новинари питају

11. 12. 2020.

Аутор: Ж. Стевановић Извор: УНС

Највише корисника новчане социјалне помоћи на почетку епидемије

Највише корисника новчане социјалне помоћи у Србији је било у априлу и мају 2020. године, на почетку епидемије коронавируса, речено је за рубрику „Грађани траже да новинари питају“ Удружења новинара Србије (УНС) у Министарству за рад, запошљавање, социјална и борачка питања.

„Број корисника новчане социјалне помоћи се смањио у летњим месецима, а од септембра се бележи благи пораст корисника новчане социјалне помоћи“, наводи се у одговору.

Министарство је нагласило да број корисника новчане социјалне помоћи варира у зависности од могућности радног ангажовања радно способних корисника новчане социјалне помоћи.

Додали су да није забележен пораст броја захтева за новчану социјалну помоћ из одређених делова Србије.

УНС је у рубрици „Грађани траже да новинари питају“ добио питање о утицају епидемије коронавируса на број корисника социјалне помоћи у Србији.

„Да ли се повећао број корисника и захтева за социјалном помоћи од почетка епидемије до данас? Да ли се бележи раст захтева из одређених делова Србије?“, гласила су питања.

Уколико имате питања за УНС-ову рубрику можете их послати на имејл zikica.stevanovic@uns.rs.

_____________________________________________________________

Текст је настао у оквиру пројекта „Грађани траже да новинари питају“, који је суфинансиран из буџета Републике Србије – Министарства културе и информисања. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси