Насловна  |  Актуелно  |  Писма УНС-у  |  Писмо уредника "Жупске речи" Милутина Здравића УНС-у
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Писма УНС-у

28. 05. 2014.

Писмо уредника "Жупске речи" Милутина Здравића УНС-у

Прави вандалски чин догодио се прошлог петка, 23. маја 2014. године, око 14 часова када је наишао Стајковац, враћајући се из кафане у радно време.

Поштоване колеге,

Желим да Вас обавестим и затражим Вашу колегијалну и професионалну подршку.

Од изласка из штампе мог последњег броја новина „Жупска реч“, где сам се као и раније критички осврнуо на поједине политичке моћнике, а пре свега на председника Општине Александровац, Југослава Стајковца, он ме преко својих служби терорише, малтретира и прогони. Забрањује продају новина на улици, а ја то по Закону чиним већ 23 године, колико излазе новине. Тачније, 25. маја 2014. године напунила је пуних 23 године, од када је изашао први број. Пошто је он „стални“ председник ове општине, и раније сам имао проблема са продајом новина, а било је момената када је тржишном инспектору наређивао да и са киоска купи моју новину.

Прави вандалски чин догодио се прошлог петка, 23. маја 2014. године, око 14 часова када је наишао Стајковац, враћајући се из кафане у радно време. Пошто су ме тог дана прогонили инспектори и терали, чак и са улице, као да сам ја највећи општински непријатељ, ја сам на градској клупи, са продавцем књига, држао око стотину новина, а Стајковац је без икаквог образложења, покупио све новине и ставио под руку, и однео са собом, без плаћања!

Случај сам одмах уз Кривичну пријаву пријавио станици милиције у Александровцу, али већ неколико дана све стоји. Начелник милиције Славољуб Себић, је након добијене информације од дежурног милиционера, изашао из канцеларије и отишао, иако му је текло радно време.

 

 

Милутин Здравић

Главни и одговорни уредник листа „Жупска реч“ Александровац

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси