Насловна  |  Актуелно  |  Писма УНС-у  |  Ратко Дмитровић: Уместо одговора Срђану Шкору
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Писма УНС-у

23. 05. 2014.

Ратко Дмитровић: Уместо одговора Срђану Шкору

Препорука; пажљиво прочитати реаговање Срђана Шкора на моје писмо УНС-у, НУНС-у и НСПМ. Сјајан аутопортрет, у маниру хиперреализма. Не брани Шкоро професију већ се бави политиком, од почетка, применом старих клишеа, рециклирано, како би другачије; Дмитровић и ратно новинарство, деведесете, РТС, неподношљиви српски национализам, Карлобаг-Огулин-Карловац-Вировитица. Вокабулар Грађанског савеза Србије, ДС-а, и "незавсиних новинара". Мршава аргументација, било је тога још.

 

Зашто не кренути од поставке, опште познате, како сам ја пресудно утицао да почетком деведесетих на простору СФРЈ букне рат. Истина, својски ми је помогао Милошевић, Српска православна црква нешто мало, САНУ само на почетку, али без мене тог рата не би било. Чуди ме како је заборавио да спомене Меморандум.

Замислите човека (Шкора) који прихвата позив да буде један од најближих сарадника човека о коме мисли оно што је написао у сочињенију званом "Одбрана професије, одговор прошлости". Заиста, савршен аутопортрет.

 Каже, надао се биће Дмитровић другачији, промениће се. У педесет и некој? Па нисам ја Срђан Шкоро.

 Онај глас разума из „Новости“ био је у праву; кад је Срђан Шкоро у питању постоји само једна недоумица; да ли је ближи "жутима" или ЛДП-у. То је легитимно, грађанска слобода, право у које се не дира али... какве то онда има везе с новинарством, с "одбраном професије".

 Умало да заборавим; уколико не оправда очекивања, сменићу Шкора и с места помоћника одговорног уредника листа "Спорт".

 

Ратко Дмитровић

 

 Повезане вести: 

Шкоров одговор Дмитровићу: Одбрана професије одговор прошлости

Коментари (1)

Остави коментар
суб

24.05.

2014.

anonymous [нерегистровани] у 12:14

PREPUCAVANJE

Sve to prepucavanje nije, po meni, na nivou čak tabloidnog novinarstva, iako je pozadina i više nego ozbiljna. Ne mogu novinari nigde, pa ni u nas, bez leđa sa strane - bilo političkih ili tajkunskih, koji će obezbediti finansijske uslove za opstanak. Tom Škori, za koga stvarno nikad nisam čuo, ne smeta što je Dmitrović bio "onakav" kakvim ga predstavlja u "Politici" i prima isplativu funkciju, pa se naknadno, po smenjivanju,osvešćuje i politički razračunava. Providno. I ni malo moralno. Ali, to je i novinarska stvarnost. Kod nas i, ponavljam, u svetu. Bez izuzetka. Nemajte, kolege, iluzuje da je drugačije!

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси