Насловна  |  Актуелно  |  Писма УНС-у  |  Писмо радника РТВ Младеновац УНС-у
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Писма УНС-у

16. 10. 2013.

Писмо радника РТВ Младеновац УНС-у

Радници РТВ Младеновац упутили су данас УНС-у писмо у којем говоре о проблему са којим се суочавају у овом медију. Писмо преносимо у целости.

Приватизација и раскид приватизације Радио Телевизије Младеновац

Јавно предузеће за информисање „Младеновац“ (ЈПИ „Младеновац“) приватизовано је методом слободне аукције у октобру 2011. године. Уговор о куповини државног капитала ЈПИ Младеновац потписао је Милош Масларић, поставши тако већински власник акција и директор и главни и одговорни уредник предузећа које мења назив у Радио Телевизија Младеновац.

Након више упозорења о неиспуњавању обавеза из социјалног програма (редовна исплата плата) Агенција за приватизацију је 12. јула 2013. године раскинула уговор о продаји са Милошем Масларићем, због кашњења у исплати зарада и већински пакет акција вратила у државно власништво.

Убрзо затим Агенција поставља заступника капитала Марину Прокић. За новог директора Радио Телевизије Младеновац се именује Мирјана Поповић, која на месту главног и одговорног уредника поставља бившег власника и директора телевизије Милоша Масларића. У  међувремену се дошло до кашњења плата за девет месеци.

Због обавеза које проистичу из Закона и Правилника о приватизацији, а највише због чињенице да је реч о локалном медију, највећи део програма Радио Телевизије Младеновац, која броји 10 запослених, је посвећен дешавањима у ГО Младеновац и локалној самоуправи која је и највећи извор прихода ове станице. То је регулисано продајом, односно куповином „телевизијских минута“, али су због лоше економске ситуације у општини и политичких превирања та „плаћања“ све ређа и мања, иако се програм непрекидно емитује.

Како је УНС институција која пре свега штити новинарску професију, овим путем смо желели да скренемо пажњу на проблем који имамо. Молимо Вас да нам помогнете у остваривању наших права и у спречавању да се због немара појединих људи угаси Телевизија која постоји више од 16 година и Радио са традицијом дугом 44 године. То би довело до тога да људи који раде у РТВ Младеновац остану без посла и на улици!

Радници

РТВ Младеновац

Коментари (4)

Остави коментар
уто

22.10.

2013.

Жељко Мутавџић [нерегистровани] у 22:22

Наручени коментари

Читајући претходна три коментара и основац би уочио да су припремљени у једној "кухињи". Препуцавање, власник РТВ Младеновац (који не испуњава своје обавезе према радницима) и запослени који месецима бесплатно обављају, какав такав новинарски посао у овом једином електронском медију је кулминирало. Општина је заборавила свој дуг према овом гласилу а дугови се гомилају. Вероватно ће, ако се овако настави, још један локални медиј бити угашен.

Одговори
пет

18.10.

2013.

ja anonymous [нерегистровани] у 01:48

Re: odgovor

Bravo ,,PREVARA'' svaka ti je na mestu.Mučenici sebe nazivaju novinarima?Pa ko da plaća taj krš?Niko.

Одговори
сре

16.10.

2013.

RTV [нерегистровани] у 19:56

???

Svako ima pravo da mu se ne sviđa program neke televizijske stanice i da ga ocenjuje kao nekvalitetan. Isto tako, svaka televizijska stanica ima pravo da naplati svoja potraživanja, a ne da se zbog nemogućnosti naplate dovodi u pitanje njen opstanak! Napisati da je dobro da 10 ljudi ostane bez posla je toliko bahato i bezobzirno da čak ne vredi ni komentarisati, posebno ako se zna ko to piše... Takođe je prepotentno ocenjivati vrednost novinara, posebno ako to činite zaboravljajući da srpski jezik poseduje slova poput ć, š, č..., ne poznajući pravopisna pravila i slično. Dilema je i da li o političkoj pozadini novinarskog izveštavanja treba da govori neko ko je u roku od godinu dana promenio tri stranke...

p.s. Radio Televizija Mladenovac zahvaljujući svojoj marketing službi obezbeđuje 15% ukupno neophodnih sredstava za funkcionisanje, a isti procenat sopstvenog budžeta zahvaljujući marketingu zaradi i RTS! Postići to u opštini u kojoj industrija gotovo da ne postoji i koja je najsiromašnija od svih beogradskih opština je uspeh!!!

Одговори
сре

16.10.

2013.

maskirni [нерегистровани] у 17:56

prevara

Tacno je da je raskinuta privatizacija zbog neispunjavanja ugovornih obaveza Milosa Maslarica, za koga je kontrolom utvrdjeno da je izvrsio nekoliko protivzakonitih radnji. Veci deo programa koji emituje RTV Mladenovac su bajati spotovi, filmovi, vesti u kojima je 60-70 posto vesti iz Srbije, a ostatak iz Mladenovca,Beograda i sport. Tacno je da marketing sluzba ne radi svoj posao i da ovo preduzece ne zaradjuje. Strasno je sto se ocekuje da budu na grbaci gradjana Mladenovca. Strasno je sto se vise sazna na pijaci nego gledanjem programa ove televizije. Tacno je da se kafenisanjem i skidanjem vesti sa neta ne moze praviti kvalitetan program i prodati oglasni prostor. Treba ugasiti svaku tv stanicu koja nije sposobna sama sebe da izdrzava svojim kvalitetnim programom. Oni koji vrede naci ce svoje mesto u nekoj drugoj redakciji, a ostale poslati kuci. Bolje da njih 10 ostane bez posla, nego da siromasni gradjani Mladenovca milione daju za bahato ponasanje "medijskih velicina" koje rade samo u korist pojedinih politickih grupacija.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси