Насловна  |  Актуелно  |  Писма УНС-у  |  Писмо УГ "Покрет достојанствених" УНС-у
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Писма УНС-у

12. 08. 2013.

Писмо УГ "Покрет достојанствених" УНС-у

Удружењу новинара Србије стигло је писмо удружења грађана "Покрет достојанствених" незадовољног рекламом листа "Информер": "Не буди мајмујн, читај Информер". Писмо УГ "Покрет достојанствених" преносимо у целости.

 

Поштовани,

Обраћамо Вам се с поштовањем у нади да ћете као морално и друштвено одговорни  у оквиру својих  професионалних надлежности и могућности, размотрити садржај нашег дописа.

УГ „Покрет достојанствених“ са горчином  долази  до закључка да  у ова тешка времена, кад људи једва преживљавају, остају без посла,  не знају шта ће  сутра бити са њима  и њиховим породицама, постоје и они који би још мало да понизе грађане Србије. Наиме реклама дневног листа „Информер“-НЕ  БУДИ МАЈМУН, ЧИТАЈ ИНФОРМЕР-, на дрзак и бестидан начин месецима уназад вређа све оне који не читају „Информер“ а баш такви чине већински део Србије.

Просто је не вероватно да у нашем друштву, ако имате довољно новца можете платити све, па и пласирање садржаја једне такве рекламе у јавност. Ужаснути смо чињеницом,  шта све  снагом материјалне моћи појединац или мале групе могу чинити на нашим просторима, данас грађане Србије називају МАЈМУНИМА, треба се питати шта следи, и уједно плашити њиховог следећег корака.

Надамо се да ће наш допис стићи на праву адресу и да ћете се сложити са нама, да  ова реклама  својим сталним понављањем из дана у дан постаје УВРЕДЉИВА НАМЕНСКА ПАРОЛА, парола која  срамоти  новинарску професију, парола која је брука за државу Србију и велика увреда за грађане Србије.

Можда својим постојањем, тренутно не можете променити свет и време у коме живимо, као и недаће које су дошле с њим, али смо сигурни да   нас грађане Србије можете заштитите од овквих и сличних  понижења.

Молимо Вас да у садржају рекламе не тражите никакву метафору, древну јапанску  филозофију и стара индијска учења оставите по страни. Време је да нам помогнете да творцима рекламе и власницима  „Информера“ покажемо ДА СРБИЈА ВИДИ, ЧУЈЕ  И ВИШЕ  НЕЋЕ  ДА ЋУТИ!

Сматрамо да је непотребно да Вам кажемо шта Вам је чинити, сигурни смо да ћете следити своје професионалне и моралне кодексе и у складу са њима пронаћи решење, решење којим ћете заштитити нарушено достојанство грађана Србије.

 У Параћину                                                             С поштовањем,

02.08.2013.год.                                                        Председник удружења

                                                                                Весна  Живановић

 

Напомена:  Јавност општине Параћин упозната са садржајем дописа!

Допис послат :

1)      Удружењу новинара Србије

2)      Републичкој радиодифузној агенцији

3)      Председнику Републике Србије

4)      Председнику Владе Републике Србије

5)      Првом подпредседнику Владе Републике Србије

6)      Председнику Народне Скупштине Републике Србије

7)      Свим посланичким групама у Народној  Скупштини Републике Србије

8)      Самосталним посланицима Народне Скупштине Републике Србије

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси