Насловна  |  Актуелно  |  Писма УНС-у  |  Бразил нису само пешчане плаже
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Писма УНС-у

19. 06. 2013.

Бразил нису само пешчане плаже

Читајући наше новине видела сам да преносе полутачне информације и оно што ме заправо нервира још више је контрола медија и чињеница да не преносе ни део о тренутним протестима у Бразилу.

Нисам присталица протеста али подржавам Бразилце који су се, хвала Богу, пробудили и окренули против корумпираности. Бразил нису само пешчане плаже, сунце и карневал, људи заслужују да знају истину!

Ово је земља невероватног потенцијала и дивних људи! Земља богатих и сиромашних међу којима је економска разлика огромна. Нажалост, образовни систем је на жалосном нивоу и не могу да се не нервирам, јер волим овај народ и видим колико сиромашних има, колико треба улагати у здравсто и школство, а троши се на изградњу да бисмо ми, странци, они који ће посетити Бразил у току светског првенства, били импресионирани. Светско првенство ће проћи, сумњам да ће завршити све започете радове.

Да ли неко брине о безбедности у овој земљи? Моћићу да ходам без страха да ћу бити опљачкана? Ја, било ко овде? Без страха да ће ми неко прислонити пиштољ на главу због пишљивих 20 еура?


Уместо да се влада брине о броју неписмених и броју бескућника они брину како да импресионирају цео свет.
Тачно је да је протест почео у свим већим градовима и да се тренутно одржава Куп конфедерација у фудбалу. Пишу о поскупљењима и да је протест почео због поскупљења аутобуске карте за неких 20 динара што није тачно. Тачно је да је све поскупело у протеклих годину дана, и да се ништа није побољшало, јер се сав тај новац троши за изградњу путева и стадиона.


Зашто је почео протест?
- Зато што је влада потрошила 1.000.000.000 реала или 500.000.000 еура за изградњу стадиона у Бразилији (проглашен најскупљим стадионом на свету), граду политичара и владе у ком се годишње не одржи ни 10 фудбалских утакмица.
- Да би странци видели богатство и “уређеност” ове земље почели су са такозваном операцијом “чишћења улица”. На снимцима који су се појавили види се како полиција ноћу скида одећу са бескућника, узима им ствари и одводи их …Где? Да ли они стварно мисле да било који странац мисли да у Бразилу нема бескућника? И чему овакве драстичне мере?


- Ако нисте знали овде је забрањен абортус! Да буде још горе у овој земљи где је проценат силованих жена толико велики, влада би да уведе такозвану помоћ силованим женама. На који начин? Тако што би жена не само морала да роди то дете него што би силоватељ морао да јој плаћа месечно неопходну суму новца. Да ли било која силована жена жели да види свог силоватеља, а камоли да роди дете настало после таквог чина?


Нажалост, списак ствари које су проузроковале демонстрације је дугачак, волела бих да вам пренесем енергију ових дивних људи и бес који осећам, јер ми је другарица повређена услед демонстрација. Не смемо бити робови медија и имамо право да знамо шта се дешава око нас. Оно што у новинама неће објавити је да полиција користи насилне мере да би растерала демонстранте, демонстранти нису изашли са пендрецима и сузавцима. А полиција?

Јована Стошић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси