Насловна  |  Актуелно  |  Преписка Курира и Информера (2016)  |  АДРИА МЕДИЈА ГРУПА: Притисци уценама на дневни лист Курир!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Преписка Курира и Информера (2016)

22. 01. 2016.

Извор: Редакција Курира

АДРИА МЕДИЈА ГРУПА: Притисци уценама на дневни лист Курир!

Новинаре Курира с власником Александром Родићем на челу две особе су у среду по подне покушале да уцене и изнуде им новац за наводне тајне снимке, за које већ, према њиховим речима, поједине медијске куће нуде десетине хиљада евра.

То је само последњи у низу притисака које компанија "Адрија медија" и Курир трпе последњих неколико месеци.

Двојица младића Л. М. и Д. Т. (имена позната редакцији и полицији) нудила су за новац материјал чији је део већ откупила и приказала једна телевизија. Компанија "Адрија медија група" позвала је полицију, полицајци су дошли, легитимисали изнуђиваче, али припадници МУП одбили су да узму изјаву о изнуди и уцени и да сачине службену белешку иако им је то била законска обавеза, правдајући се тиме да "не желе да имају проблеме".

Исти младићи дошли су и дан раније, 20. 1. 2016. године, и захтевали од обезбеђења да их прими власник "Адрија медија групе" или неко од одговорних уредника. Тада су особи из обезбеђења (која је дала изјаву полицији) рекли да им је једна ТВ станица већ платила 5.000 евра за први део видео-материјала, који је и емитован. За тај исти снимак 11. 1. 2016. године Л. М. и Д. Т. већ су покушали да изнуде новац од Родића, уцењујући га да ће се "материјал у супротном појавити на неком другом месту" - што се и догодило!

На приказаном снимку види се особа коју малициозно представљају као директора Курира, иако је реч о особи која већ осам година не ради у нашој компанији. Уценама и изнудама присуствовало је више сведока, о чему је обавештена полиција."Адрија медија" поднела је кривичну пријаву против Л. М. и Д. Т. због покушаја уцене, изнуде, а о пријави је обавештен и директор полиције.

 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси