Насловна  |  Актуелно  |  Преписка Курира и Информера (2016)  |  Родић признао да је злоупотребио лудака
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Преписка Курира и Информера (2016)

12. 12. 2015.

Аутор: Н. И. Извор: Информер

Родић признао да је злоупотребио лудака

Газда „Курира“ Александар Родић више и не крије да је намерно искористио душевног болесника Александра Комица како би лажно оптужио премијера Александра Вучића за организовани криминал!

Курирци су, наиме, јуче (петак) објавили текст под насловом „Лончар је из ‘Лазе’ узео Корницову дијагнозу", у ком су оптужили министра здравља Златибора Лончара да је поверљиве медицинске податке дао главном уреднику Информера Драгану Ј. Вучићевићу.

Осим што су масно слагали, јер Лончар није Вучићевићу дао документацију која доказује даКомиц има „Ф дијагнозе“, овим текстом новинари и уредници „Курира“ недвосмислено су потврдили да су знали да је Комиц душевни болесник! Дакле, свесно су и плански злоупотребили болесног човека да би изазвали хаосу Србији! 

Александар Родић се јуче није оглашавао овим поводом, баш као ни Александар Корниц. На другој страни, уредник портала „Нови стандард" Жељко Цвијановић каже да је Корниц, оптужујући премијера за веома озбиљна кривична дела, изашао из анонимности и дубоко закорачио у јавну сферу. 

- Зато је од изузетног јавног интереса бавити се његовим кредибилитетом. Нажалост, у Србији се етиком новинарске професије највише баве управо они који етику нејвише и злоупотребљавају, и то не у јавном, већ у страном интересу. Зато сматрам заслуженом казном чињеницу да је „Курир“ стао на чело, као несумњиви лидер, тог корпуса медија подвлачи Цвијановић. 

Подсетимо, пошто је утврђено да су Корницове оптужбе лажне, тужилаштво је против њега поднело кривичну пријаву због лажног пријављивања.

Полиција је истовремено против Александра Родића и главног уредника „Курира“ Милана Лађевића поднела кривичну пријаву због 
сумње у кривично дело подстрекавање на лажно пријављивање, због чега им прети казна ио пет година затвора. 

Светозар Вуиачић, адвокат  

Није забрањено да медији објаве да је неко болестан, посебно ако тај неко износи најтеже оптужбе на рачун премијера. „Курир" сад спроводи најцрњу манипулацију. 

Стефановић: Спрема се хајка на полицију!

Министар полиције Небојша Стефановић изјавио је да има информације да ће се у наредних неколико дана или недеља водити хајка против једног дела запослених у полицији, те да ће се о њима пласирати измишљене приче! 

- Примећујем да се у једном делу јавности непрестано води хајка на реформе које се одвијају у полицији. Кад год почнемо да говоримо о декриминализацији полиције и када један део корумпираних људи треба да оде из наших редова, обавезно се појављују текстови који нападају неке друге честите полицајце - рекао је Стефановић, и поручио: - Криминалци неће ни радити ни кадровати у полицији!

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси