Насловна  |  Актуелно  |  Преписка Курира и Информера (2016)  |  Власт забранила учешће на Newsweek конференцији: Нови напад на слободу медија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Преписка Курира и Информера (2016)

09. 12. 2015.

Извор: Newsweek

Власт забранила учешће на Newsweek конференцији: Нови напад на слободу медија

Јавна предузећа ЕПС, Србијагас, ЕМС само два дана пре одржавања конференције отказала су присуство уз усмено објашњење „да не смеју да учествују јер им је забрањено“.

Власт наставља са злоупотребом институција и државног апарата тако што је јавним предузећима и Министарству енергетике забранила учешће на енергетској конференцији само зато што је у организацији недељника Newsweek.

Јавна предузећа ЕПС, Србијагас, ЕМС само два дана пре одржавања конференције отказала су присуство уз усмено објашњење „да не смеју да учествују јер им је забрањено“ иако су потписали уговоре о учешћу на овом догађају. Тиме су онемогућили одржавање конференције јер су представници ових јавних предузећа и ресорног министарства раније потврдили учешће на кључним панелима о реформама у ЕПС, либерализацији гасног тржишта и берзи струје, као и на панелу о новим инвестицијама у енергетици.

Више је него јасно да власт оваквом злоупотребом институција и јавних предузећа намерно руши конференцију, искључиво јер је организује Newsweek, недељник у саставу Адрија медија групе, који се бави истраживачким новинарством и објављује критичке текстове.

Ово је још један од доказа да су политичари у Србији спремни на све, чак и да униште сваки медији који није по њиховој вољи и који професионално и одговорно обавља свој посао.

Циљ ове конференције био је афирмација српске енергетике. Овако недемократско понашање власти, супротно свим европским стандардима, порука је и инвеститорима који су препознали свој интерес за улагање у Србији, да овде нема никакве сигурности и да политичари преко ноћи могу све да сруше, без обзира на законе и потписане уговоре.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси