Насловна  |  Актуелно  |  Преписка Курира и Информера (2016)  |  Вучић: У ствари око Курира нема политике
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Преписка Курира и Информера (2016)

05. 12. 2015.

Извор: РТВ, Танјуг

Вучић: У ствари око Курира нема политике

Премијер Србије Александар Вучић поручио је данас да власт не жели политички обрачун ни са ким у држави, нити да остави било какву сумњу у то, те да је тако разумео изјаву министра полиције Небојше Стефановића. "Не мешам се у рад тужилаштва, а могу да разумем оно што је рекао министар Стефановић, јер је важно да не постоји никаква сумња да неко жели политички обрачун са било ким.

Ми то не желимо, ни на који начин не желимо да оставимо ни милиграм сумње да ту постоји било каква политика и зато сам га разумео", одговорио је Вучић на питање новинара да прокоментарише најаву МУП-а да ће повући кривичне пријаве против власника "Курира"Александра Родића и главног и одговорност уредника тог листа Милана Лађевића.Вучић је рекао да га је Стефановић позвао и рекао му шта намерава да уради, а да му је он одговорио да ради по савести и у складу са законом.

Премијер је додао да је до сада ћутао када су у појединим медијима нападани он, влада и чланови његове породице, када је називан свакако, као и да није први пут да неко говори како снајпер нешто решава у Србији, како је то објавио један таблоид.

"Није ово први пут да неко говори како снајпер нешто решава у Србији и сви се праве блесави...Као што и данас ћуте, све Дуње, сва удружења и сви остали...и увек ће да ћуте, јер је то борба за политички утицај", рекао је премијер.

Рад институција добар само ако се неком свиђа политички

Вучић је приметио и да су институције у држави добре само онда када се то некоме свиђа политички, а да њему, за разлику од њих, институције ваљају и када је сагласан са њима и када није.

"Подсетићу на случај хеликоптер. Тражили су да институције раде, а када су кренуле да раде, није им се свидео резултат њиховог рада. Суштина је у томе да имамо деценијску разградњу система, деценијско разарање институција у којој су институције добре само када политички одговарају или одговарају неким другим интересима", истакао је Вучић.

Мијатовић није злонамерна, али лицемерју нема краја

Вучић је изјавио да не мисли да је специјална представница ОЕБС-а за слободу медија Дуња Мијатовић била нарочито злонамерна, али да му ни она, нити било ко у свету може забрањивати да говори.

"Накнадно сам прочитао њену изјаву, и могу да кажем да и није била нарочито злонамерна, и да сте из те изјаве могли да чујете много више него ја само да сте хтели да је прочитате до краја", рекао је премијер на прес конференцији у Влади Србије.

"Неман ништа против ње и не мислим да ће она бити неко ко ће да ми забрањује да говорим или било ко други на свету. То не може нико на свету да уради, ја сам изабран од стране народа да водим владу ове земље и мислим да је водим на најбољи могући начин", истакао је премијер.

Он је прецизирао да Мијатовић није ни критиковао због њене изјаве као такве, већ због "система који је на делу".

"У време поплава, како је подсетио, држава је била оптужена да скрива на хиљаде мртвих, за шта се у Великој Британији добија 35 година затвора, а код нас се после 35 минута саслушања причало о угрожавању слободе говора, иако се говорило о ноторним неистинама", рекао је Вучић.

Указујући на лицемерје које постоји, Вучић је навео пример да је пре неколико дана, када није имао нимало времена, обавештен да постоји велика забуна да је један истакнути националиста ухапшен.  Он је указао да је чуо да се ради о човеку који је позвао људе из ловачких удружења да узму пушке у руке и позвао их на устанак.

"То лице је саслушано и пуштено. Ни у једној земљи на свету не би био пуштен за такве речи, од Аргентине до Канаде, од Аустралије до Русије. На то сам поносан. У Србији можете да говорите и о снајперу и свему другом, а да не подижем тужбу", приметио је.

Али, каже премијер, занимљиво је да они који су пре годину дана о истом том човеку говорили да је најгори фашиста и манијак заштићен од режима, сада одједном почели да говоре о угроженим слободама и правима.

"Том лицемерју нема краја", подвукао је Вучић.

Ако ја морам, онда морају и други у јавном сектору да кажу колика им је плата

"У Србији можете да говорите и о снајперу и свему другоме, а да ја тужбу не подижем. То говори о нашој спремности не само да чујемо другачије мишљење, и жестоке критике, већ и да трпимо оно што нико други не би трпео", рекао је Вучић.

Али, поручио је премијер, увек ће се борити за то да сви имају право да за лаж кажу да је лаж.

"Ако ја морам да кажем колика ми је плата, а плата ми је 1. 000 евра, онда могу да питам и за друге који раде у јавном сектору. Плашим се да у јавном сектору има оних који мање раде, а примају веће паре", рекао је Вучић. 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси