Насловна  |  Актуелно  |  Преписка Курира и Информера (2016)  |  Ухапсите њих, немојте мене
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Преписка Курира и Информера (2016)

05. 12. 2015.

Аутор: Е. И. Извор: Информер

Газда 'Курира' само што није заплакао у полицији

Ухапсите њих, немојте мене

Власник „Курира" Александар Родић замало није заплакао током саслушања у полицији о објављивању лажног исказа душевног болесника Александра Корница који је премијера Вучића оптужио за организовани криминал, сазнаје Информер.

Родић је током разговора са инспекторима рекао да нема апсолутно никакве везе с пласирањем спорног текста.

Рекао је да је он бизнисмен који се не бави уређивањем новина и да су, ако и има неке кривице, за све одговорни главни уредник Милан Лађевић и одговорна уредница Марија Кордић!

Ружно и кукавички

Родић је истражитељима, који су га саслушали због сумње да је текстом у „Куриру“ изазивао панику и нереде и подстрекавао Корница на лажно пријављивање, чак рекао даје спорну насловну страну видео на киоску кад и сви други читаоци!?!

- Човек се страшно уплашио кад је схватио да би неко могао кривично да одговора због објављивања Корницових лажних оптужби. У једном тренутку само што није заплакао... Све време се правдао да је он, ето, само бизнисмен коме је једини циљ да има профитабилне новине и да прави профит. Тврдио је да се апсолутно не меша у уређивање „Курира“! Он се куне да уопште није ни знао да ће његови уредници објавити Корницов исказ, чиме је практично сву кривицу покушао да свали на њих - прича саговорник Информера и додаје да је Родић очигледно спреман да жртвује најближе сараднике.

Посланик СНС Владимир Ђукановић сматра и да је овакав Родићев исказ, уколико је заиста био такав, крајње ружан и кукавички.

- Сваљивањем кривице на уреднике и уређивачки колегијум Родић је показао да је спреман да због свог приватног рата жртвује војску која се бори за њега. Тиме је рекао све о самом себи. По ко зна који пут је демонстрирао какав је човек - наглашава Ђукановић.

Наравно да је знао

Бившег оперативца ДБ Божу Спасића не би изненадило ако би и остали учесници ове афере скинули одговорност са себе.

- Родић се прави невешт и покушава да се представи као потпуно необавештена особа. Али просто ј е невероватно да власник није знао да ће у његовим новинама премијер бити оптужен за уцену, изнуду и организовани криминал. У таквим ситуацијама се пре објављивања обично консултују сви уредници, али и власник, па чак и адвокати закључује Спасић.

ПОСЛЕДЊА ВЕСТ

Кривична пријава против Родића и Лађевића

Више тужилаштво у Београду саопштило је да је МУП доставио кривичну пријаву против Родића и главног уредника „Курира" Милана Лађевића због сумње да су подстрекавали бившег директора „Курира" Александра Корница да лажно оптужи премијера за изнуду и организовани криминал.

- Након разматрања пријаве, произилазе обележја кривичног дела подстрекавање на лажно пријављивање - рекла је Татјана Секулић, портпаролка тужилаштва.

Према Кривичном закону, максимална запрећена казна за ово кривично дело је пет година затвора.

ДРАГАН Ј. ВУЧИЋЕВИЋ ГЛАВНИ УРЕДНИК ИНФОРМЕРА

ЈАВНИ ОДГОВОР УРЕДНИЦИ ЗАБААВНОГ ПРОГРАМА РТС-А

ОЛИВЕРА, ЛАЖЕШ! ЗА СВЕ НАШЕ ПАРЕ

Уредница РТС Оливера Ковачевић бранећи „Курир" од закона изјавила је за дотични Родићев рекеташки билтен, цитирам:

"Разумно би било да су на информативни разговор позвани уредници и новинари Пинка, као и уредник Информера, а не само једна страна..."

Ову њену изјаву каријерни порески утајивач Александар Родић и његови саучесници искористили су као кључни аргумент за своју тврдњу да су они, најцрњи криминалци у медијској историји Србије заправо невине жртве режима!

И то би можда и било у реду да је у цитираној изјави Оливере Ковачевић било шта тачно. Али, није.

Зато овим путем упућујем јавни одговор Ковачевићевој:

"Оливера, лажеш! Лажеш за све наше паре. Лажеш масно и свесно у покушају да одбраниш медијско-мафијашки поредак успостављен за време власти твоје жуте политичке олош-елите. Кажеш, Оливера, разумно би било да сам на информативни разговор порван и ја. Разумно би било, Оливера, да си ти пре него што си дала изјаву проверила да ли сам позван. Да јеси, сазнала би да не само да сам позван већ и саслушан! И то пре Родића. Саслушан сам, Оливера, у понедељак увече у Управи криминалистичке полиције по налогу Вишег јавног тужилаштва. Саслушање је почело у 19.20, а завршено тачно у 21.25, о чему је начињена службена белешка и прослеђена тужилаштву.

Разумно би било, Оливера, да си пре него што си нас запљунула бар прелистала Информер. Да си то урадила, видела би вест објављену на ударној страни да сам саслушан и ја, али и директор Информера Дамир Драгић. Да ниси злонамерна, Оливера, да не учествујеш у одвратној кампањи, видела би насловну страну Информера на којој је у среду 2. децембра највећим могућим словима исписано да ме је у истрази тзв. афере државни удар БИА позвала на информативни разговор, и то по налогу Специјалног тужилаштва!

Али, тебе, Оливера, истина и чињенице не интересују. Ти се бавиш приземном пропагандом и политиком. Ти свесно и намерно лажеш. А плату са све варијабилама примаш на Јавном медијском сервису.

Ми, грађани Србије те плаћамо. И ја те плаћам, Оливера.

П. С. Хоћеш ли нам икада, Оливера, рећи колико месечно зарађујеш на РТС? Кад се саберу плата, додаци и варијабиле, колико стотина хиљада наших динара сваког месеца стрпаш у џепове?!"

БРАНКО ПАВИОВИЋ, АДВОКАТ

По Закону о јавном информисању за оно што је објављено у новинама одговорни су главни и одговорни уредник и новинар. То је тако, а све остало мора да се доказује.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси