Насловна  |  Актуелно  |  Преписка Курира и Информера (2016)  |  Стефановић: Шта је страшно што желимо да знамо колика је зарада Оливере Ковачевић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Преписка Курира и Информера (2016)

05. 12. 2015.

Извор: Блиц, Бета

Стефановић: Шта је страшно што желимо да знамо колика је зарада Оливере Ковачевић

Министар унутрашњих послова и потпредседник Српске напредне странке (СНС) Небојша Стефановић упитао је вечерас шта је спорно у томе да се зна колика је зарада новинарке Оливере Ковачевић оценивши да то треба да буде јавна информација када неко прима плату из буџета државе.

- Ми можда нећемо сазнати никада колика је плата новинара попут Оливере Ковачевић, али ми имамо право да питамо и то право нико не може да нам узме. Слобода мишљења не важи само за једну страну - казао је Стефановић на конференцији за новинаре у Београду.

Он је казао да у Србији треба да влада право и правда и додао да ће МУП дати свој допринос томе.

Уредница забавног програма Радио-телевизије Србије (РТС) Оливера Ковачевић оценила је у среду, поводом позива власнику Адрија медија групе Александра Родића у полицију, да би било разумно да на информативни разговор у полицију буду позвани и уредници ТВ Пинк и Информера, а не само уредници и власник Курира.

Синдикат новинара Србије (СИНОС) и Професионално удружење новинара Србије (ПРОУНС) саопштили су вечерас да је Српска напредна странка (СНС) дозволила себи да се "брутално меша" у рад новинарке Оливере Ковачевић и позвали ту партију да одмах прекине са хајком.

- СИНОС и ПРОУНС позивају Српску напредну странку да одмах прекине са хајком на угледну новинарку, која се огледа и у непримереном потенцирању њене зараде. Највећу политичку партију подсећамо да Устав и закони Србије гарантују слободан рад новинара и СНС је обавезан да то поштује - навела су удружења.

СНС је, након тога, оценио да је то брутално политичко мешање у истражне радње које полиција предузима по налогу Тужилаштва и запитао колики су укупни приходи Оливере Ковачевић на РТС-у.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси