Насловна  |  Актуелно  |  Преписка Курира и Информера (2016)  |  СИНОС и ПРОУНС оштро осудили напредњачки напад на колегиницу Ковачевић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Преписка Курира и Информера (2016)

05. 12. 2015.

Извор: СИНОС

СИНОС и ПРОУНС оштро осудили напредњачки напад на колегиницу Ковачевић

Синдикат новинара Србије (СИНОС) и Професионално удружење новинара Србије (ПРОУНС) оштро протестују због оцене Српске напредне странке да се уредница РТС-а Оливера Ковачевић „брутално политички меша у истражне радње које предузима полиција по налогу тужиластва“.

СИНОС и ПРОУНС сматрају да је СНС себи дозволио да се „брутално меша“ у професионални рад колегинице Ковачевић и да је на делу покушај дисциплиновања новинара.

СИНОС и ПРОУНС позивају Српску напредну странку да одмах прекине са хајком на угледну новинарку, која се огледа и у непримереном потенцирању њене зараде.

Највећу политичку партију подсећамо да Устав и закони Србије гарантују слободан рад новинара и СНС је обавезан да то поштује.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси