Насловна  |  Актуелно  |  Преписка Курира и Информера (2016)  |  Дуња Мијатовић (ОЕБС): Напади на Родића и Курир морају престати одмах!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Преписка Курира и Информера (2016)

02. 12. 2015.

Извор: Курир

Дуња Мијатовић (ОЕБС): Напади на Родића и Курир морају престати одмах!

Представница ОЕБС за слободу медија Дуња Мијатовић апелује да претње власнику Курира Александру Родићу морају одмах престати.

Мијатовићева у изјави за Курир истиче да, све док постоје напади на уреднике и новинаре, као што су напади на Родића, ми не можемо говорити о слободи новинарства и сигурности новинара.

"Постоје делови рада новинара у које ја не могу улазити. Међутим, оно што је једноставно недопустиво на Западном Балкану су претње. Претње новинарима и члановима њихових породица, а тиме се ствара атмосфера која нимало није добра за новинарство и медијске слободе. Не могу бити судија нити могу да имам информације о свему, али оно што је за мене основно јесте да се обезбеди сигурност новинара, да коначно престану напади на власника Курира Александра Родића, и не само на њега него и на све остале новинаре", објашњава Мијатовићева.

Она додаје да је овим поводом више пута разговарала са премијером Александром Вучићем и другим званичницима Србије и да су по тим питањима увек имали исто мишљење.

"Оно што ја очекујем од власти и институција јесте да учине све да се истраже и спрече напади. Ми морамо коначно да видимо резултате. Све док имамо нападе на власника Курира, све док имамо Ненада Михајловића који прима претње, Бранкицу Станковић и остале са обезбеђењем, не можемо говорити о слободи новинарства и сигурности новинара", изричита је она.

Представница ОЕБС за слободу медија је, такође, истакла да ни новинари нису довољно солидарни, као и да у Србији постоји висок ниво аутоцензуре.

"Треба нешто да се уради, не само од стране државе, већ и од стране новинарских удружења. У том смислу, и УНС и НУНС су одрадили професионалан посао. То је изазов за читаво друштво и није само ствар политике", закључила је Мијатовићева.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси