Насловна  |  Актуелно  |  Преписка Курира и Информера (2016)  |  'Курир' ме ставио на потерницу!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Преписка Курира и Информера (2016)

01. 12. 2015.

Аутор: Ј. Маријашевић Извор: Информер

'Курир' ме ставио на потерницу!

Курир је измишљеном афером да су Александар Вучић, његов брат Андреј и челници Информера умешани у изнуду и озбиљан криминал покушао да уцени премијера Србије да би се докопао власничког удела у „Политици" и „Новостима"!

 

Ово је суштина одговора премијера Александра Вучића на бесмислене лажи које је „Курир“ пласирао у јавност. Он је синоћ на РТС поручио да никоме неће дозволити да рекетира Србију и уцењује Владу и државу лажним аферама.

Викао као манијак

- Па моје лице је било на потерници, на насловној страни „Курира"! То није био политички напад, већ оптужба за конкретно кривично дело. А свима је јасно о чему се ту ради - о марифетлуцима врха Демократске странке, Родића, Богићевића и Бјелопетровића и покушају преузимања „Политике" и „Новости" - истакао је Вучић.

Огорчен на тврдње и оптужбе Родићевог дневног листа да је учествовао у уцени, изнуди и организованом криминалу, Вучић је оштро одговорио.

- Нећу да дозволим никоме да ме повезује са криминалом, гадим се криминалаца и било каквих бараба, јер се борим против њих и нећу да на мене падне никаква сенка - поручио је Вучић.

Како је истакао, бившег директора „Курира" Александра Корница, који је изнео поменуте бесмислене оптужбе, никада није ни видео, а камоли са њим седео у некој кафани.

- Не знам ни ко је ни шта је. Ја сам частан човек и зато сам као свако нормалан тражио додатно да одем на полиграф, јер се само највећи лажови тога плаше. Уосталом, то се показало оног часа када је овај човек (Корниц), чије су здравствено стање злоупотребили, викао ходницима као неки манијак да неће на полиграф. То су га научили они који су му писали кривичну пријаву. Рекли су му да не сме да каже ни у ком дану ни у којој недељи ни месецу, а ни годишњем добу је то било, зато што се мени сваког дана зна где се тачно налазим - нагласио је премијер.

Вучић је додао да све то што се дешавало не би назвао државним ударом, али свакако и јесте покушај рушења Владе и стављање његовог поштења у сенку.

- Да ли сте ви видели да неко Ангелу Меркел оптужује за овакве страшне ствари? За рекетирање од 120 евра и некакву „најки“ тренерку? Па молим вас. То су озбиљне намере да се угрози моја личност и озбиљна оптужбе на рачун председника Владе једне државе - рекао је премијер.

Злоупотреба болесног

Он је скренуо пажњу и на то како је јавно мнење осудило то што је јавно објављена дијагноза човека кој и је изнео лажне оптужбе (Корниц), а нико се не пита зашто је и ко злоупотребио тог човека на такав начин.

- Сви осуђују новине и Златибора Лончара што су јавно причали о дијагнози тог несрећног човека, а зашто нико није поставио питање зашто су људи из „Курира“ њега злоупотребили у оваквој афери да лажно сведочи и оптужује. Да би на крају саслушања он рекао да сам му можда ја имагинација. Дајте молим вас - поручује Вучић и истиче да је све остало у рукама државних органа!

Вучић је рекао да је свестан да у Србији има оних који свакодневно желе да уруше Владу, спутају евроинтеграције и сруше углед самој држави, али, како је рекао, он се њих не плаши!

- Тајкуни и лопови неће промене, беже од њих. Они желе да се врате у муљ тајкунског лудила, да подижу кредите и паре у банкама колико хоће, као у време претходног режима. Такви и раде држави о глави, такви спречавају да победимо лоповлук и корупцију - рекао је Вучић.

Мајкл Кирби је пријатељ Србије

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је да је разочаран поступањем појединих западних дипломата у Србији, али да је од његовог личног става много важније да се не кваре односи наше земље са земљама из којих они долазе.

На констатацију новинарке да су се у јавности појавиле тврдње да је у рушење српске владе умешана амбасада САД, Вучић је одговорио да је амбасадор САД у Србији Мајкл Кирби његов добар познаник.

- Не могу да се похвалим да ми је пријатељ, већ добар познаник, али, што је најважније, он је добар пријатељ Србије, и то искрено мислим. Што се шефа Делегације ЕУ у Србији Мајкла Девенпорта тиче, с њим радим професионално. То је све што могу да кажем - рекао је Вучић.

Срећан му пут

Одлазак Саше Мирковића из политичке партије СНС није много узбудило премијера Александра Вучића.

- Ко год жели да напусти странку, срећан му пут! Шта сада, треба да кажем да је у странци расцеп, да су избори на помолу? Свашта! Све док је већина и док сам ја ту, ми ћемо се борити за Србију и народ - поручио је Вучић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси