Насловна  |  Актуелно  |  Преписка Курира и Информера (2016)  |  Какав лажов, страшан лажов
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Преписка Курира и Информера (2016)

24. 11. 2015.

Аутор: Н. И. Извор: Информер

Какав лажов, страшан лажов

Газда „Курира" објавио је у свом недељнику своју биографију која не само да је романсирана до баналности, већ је толико очишћена од чињеница да је у њој малтене истина само то да се дотични зове Александар Родић!

 

У тексту под насловом „Човек који је Вучићу рекао не" (!?!) Родић себе у „Њузвику" приказује као идеалног човека и бизнисмена, наследника „пословног царства" које је поштено изградио његов отац Радисав звани Раја!?! На објављивање романсиране биографије Родић се, кажу његови сарадници, одлучио на савет из једне амбасаде, а она треба да означи почетак његовог уласка у политику!

- Аца је убеђен да је дошло његових пет минута које мора максимално да искористи. Веровали или не, он је убеђен да ће на следећим изборима са својом листом прећи цензус и постати озбиљан политички фактор - пренео нам је јуче један од Родићевих директора.

Ипак, у овој биографији газда „Курира" је објавио више очигледних лажи и потпуних бесмислица. Позабавићемо се само некима од њих.

ЛАЖ 1

Александар Родић у тексту коначно признаје да би се „радо бавио политиком само да има подршку". Аутор биографије новинар Момчило Петровић пише:

Родић одбацује политичке амбиције. Вероватно из тактичких разлога, а делимично и због наглашеног одсуства подршке у делу друштва које борбу за слободу јавне речи сматра искључиво својим правом.

Пре само 18 дана, кад је Информер објавио да је с оцем Радисавом у тајности основао партију, Родић је тврдио да „нема апсолутно никакве политичке амбиције"!?!

ЛАЖ 2

Родић се јада да, осим што трпи стравичну кампању, страхује за свој и живот породице.

Последице по мене, моју породицу већ сад су огромне, а могу да буду и фаталне јер у рукама власти је свилен гајтан којим придављују и даве непоћудне...

Истина је да Родић још није ни позван у полицију да разјасни оптужбе шабачког тајкуна Мирослава Богићевића, који тврди да је њему и Душану Бјелопетровићу исплатио чак милион евра кеша на име рекета. Такође, истрага о милионскои утаји пореза у периоду од 2000. до 2008. године из неког разлога више од пет година тапка у месту.

ЛАЖ 3

Газда „Курира" тврди да је завршио основну школу у Њу Џерсију:

Брат и ја смо у Њу Џерсију ишли у основну школу. Отац је 1989. решио да се вратимо, кад је Анте Марковић позвао дијаспору да улаже у Југославију... Његови пословни пријатељи и он уложили су 30 милиона долара у послове овде.

Како је онда могуће да Родић говори енглески као Тарзан!?! Даље, ако се из САД вратио 1989, зашто је у тужилаштву пред којим је саслушаван као окривљени за утају пореза испричао да је војску у САД одслужио 1995?!

ЛАЖ 4

Газда "Курира" и његов отац Радисав под притиском власти морали су да затварају једне и отварају нове фирме. Каже да су били жртва прогона Милошевића, Динкића, Тадића...

Мој отац је био принуђен да преноси пословање с једне на другу да би избегао затварање штампарије и гашење опозиционих листова у Србији: Кад моћници покушавају да вас затворе, морате да се браните.

Родић, међутим, не објашњава какав га је то притисак натерао да сличну превару учини и у фебруару 2014. године, кад је угасио један и одмах потом основао нови „Курир", кршећи притом Закон о јавном мформисању?!

ЛАЖ 5

Александар Роидић прича да је својевремено производио штампарске машине и да их је чак извозио у Јапан:

Прво смо правили делове, па све веће и веће склопове, док нисмо почели да правимо целе машине. Нешто у „Првој петолетки" у Трстенику, нешто у „Лоли", па у „21. мају". Правили смо одличне машине, продавале су се чак и у Јапану...

У Привредној комори Србије су нам рекли да НИКО и НИКАДА, ни из Србије, ни из бивше Југославије није извезао ни једну једину штампарску машину у Јапан!?!

Умислио да је Славко Ћурувија!?!

Родић је отишао чак тако далеко да је сам себе упоредио с власником „Дневног телеграфа" Славком Ћурувијом!?!

„Независни мислиоци и независни новинари", не кријући гадљивост, поручују да никако не би власника таблоида у својим редовима. Заборављају, међутим, да је Ћурувијин „Дневни телеграф" био „Курир"свог доба, а да његовом власнику није сметало да постане један од најистакнутијих бораца за демократију. Наравно, овде би свако даље поређење с Ћурувијом морало да престане.

Али исти су људи и иста сила с друге стране...

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси