Насловна  |  Актуелно  |  Преписка Курира и Информера (2016)  |  Професора ухапсили због видеа на Фејсу, Вучићевић на слободи
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Преписка Курира и Информера (2016)

23. 11. 2015.

Аутор: М. Бранковић Извор: Курир

Професора ухапсили због видеа на Фејсу, Вучићевић на слободи

Андреј Фајгељ, професор на Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу, приведен је јуче јер је на Фејсбуку позивао на устанак.

 

С друге стране, главни и одговорни уредник Информера Драган Ј. Вучићевић само дан пре тога ширио је панику, и то на Пинку, телевизији с националном фреквенцијом, и Студију Б, а нико га после тога није позвао чак ни на информативни разговор.

Фајгеља су око 16 часова ухапсили припадници СБПОК у његовом дому у Новом Саду, пошто је на друштвеној мрежи објавио видео у којем је, између осталог, рекао:

- Ја бих најрадије плакао, најрадије бих урлао од беса, уосталом то сам малопре и радио. Могу само да кажем да се надам да ће након овог дaна, овог пузања, овог клечања, доћи устанак и да ћемо се усправити и да ћемо се сетити да имамо кичму!

Успели смо да се чујемо с Фајгељом док су га возили ка Београду.

Запленили компјутере

- Приводе ме због позивања на насилну промену уставног поретка. Веома сам изненађен. Њих десеторо је дошло код мене кући око 13.30 часова. Тражили су да им дам шифре својих рачунара и налога, што сам одбио, па су то запленили. Породица је веома уплашена, деца су плакала, то је за њих велики шок - рекао је Фајгељ и додао да ће, према мишљењу његовог адвоката, остати у притвору 30 дана.

Ово привођење показало је да у Србији аршини нису једнаки за све јер, да јесу, приведен би био и Драган Ј. Вучићевић, који је у суботу на ТВ Пинк урлао да ће премијер Вучић бити убијен и да се спрема државни удар.

- Ако (Вучић) оде у Кину, у Србији ће настати хаос! Ако он оде у Кину, овде ће бити државни удар! Опасна екипа допутовала је у Београд да убије Вучића - говорио је Вучићевић.

Не сноси санкције

Председник Адвокатске коморе Србије Драгољуб Ђорђевић наглашава да правда мора бити једнака за све:

- Ако је она специјална, посебна и селективна, онда то није правда. За све морају бити једнаки закони. Вучићевић је човек који се показао крајње непрофесионално. Види се да он не сноси никакве санкције због изречених речи. Не подржавам то, понављам, правда мора бити једнака за све.

Ово је говорио Фајгељ:

- Могу само да кажем да се надам да ће након овог дана, овог пузања, овог клечања, доћи устанак

- Вучић је старлетизацију довео у државништво, на врх државе је поставио старлетизацију као модел

- Читава Србија је постала педерска, заменила је нашу слободарску душу ропством, потпуно смо направили регресију уназад, у турско ропство

- Постоји само један начин да се са тиме обрачуна и да овај народ поврати достојанство, отворите уџбенике за основне школе и погледајте који је то начин и шта ће се свима вама догодити кад доде слобода.

Ово је говорио Вучићевић:

- Ако (Вучић) оде у Кину, у Србији ће настати хаос! Ако он оде у Кину, овде ће бити државни удар!

- У Београд се вратила група убица која стоји иза атентата на Ђиндића

- Опасна екипа допутовала је у Београд да убије Вучића

- Они спремају зло! Морам да поновим премијеру: „Не иди у Кину, бићеш срушен, не иди у Кину, нећеш преживети!"

- Пратите шта ће се дешавати до среде. Хаос ће кулминирати у петак

- Министарке Михајловић и Удовички премијеру директно раде о глави

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси