Насловна  |  Актуелно  |  Преписка Курира и Информера (2016)  |  Обрадовић: Тврдње Вучићевића су опасне!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Преписка Курира и Информера (2016)

22. 11. 2015.

Аутор: Д.Л, И.Ш. Извор: Курир

Обрадовић: Тврдње Вучићевића су опасне!

Представници новинарских удружења упозоравају да су тврдње Драгана Ј. Вучићевића изнете у наступу на ТВ Пинк веома опасне.

Председник НУНС Вукашин Обрадовић истиче да Вучићевић оваквим изјавама угрожава животе новинара.

Шизофрена прича

- У тој помалој шизофреној причи најопасније је угрожавање безбедности власника Курира Александра Родића и Југослава Ћосића, које Драган Ј. Вучићевић стално ставља у контекст учесника, ако не и организатора државног удара. Посреди је директно угрожавање безбедности и новинара ове две редакције. Вучићевић и ТВ Пинк настављају са ширењем опасне атмосфере у друштву. У току је фељтон против новинара БИРН, ЦИНС, Крика и Курира, а сада се укључује и Н1, све у контексту страних плаћеника који раде против државе и премијера. Овакве тврдње, колико год сулудо звучале, могу бити врло опасне. Оне су позив на линч и НУНС је врло забринут - каже Обрадовић.

Без културе и етике

Председница УНС и главна уредница Политике Љиљана Смајловић констатује да је Вучићевић „човек истог бомбастичног стила какав гаји откако се појавио на јавној сцени“.

- Колико знам, слично је поступао и док је радио у Куриру. Не видим потребу да се Удружење новинара Србије оглашава зато што се Драган Вучићевић понаша онако како је то увек чинио. У Кодексу новинара Србије пише да је новинар дужан да негује културу и етику јавне речи, но Вучићевић сматра да га тај кодекс не обавезује, а његов Информер не поштује одлуке Савета за штампу - наводи Смајловићева.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси