Насловна  |  Актуелно  |  Преписка Курира и Информера (2016)  |  Жарковић: Родић је лажни уговор продао за 1.000.000€ у кешу!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Преписка Курира и Информера (2016)

20. 11. 2015.

Аутор: Н. И. Извор: Информер

Жарковић: Родић је лажни уговор продао за 1.000.000€ у кешу!

Главни уредник недељника „Време“ Драгољуб Жарковић тврди да је од немачке „Функе медија групе“ (бивши ВАЦ добио допис у коме га обавештавају о улози газде Курира Александра Родића у покушају преузимања власништва над „Политиком", „Новостима“ и новосадским „Дневником".

 

Жарковић у својој колумни преноси да су га Немци обавестили да Родић и његов партнер Душан Бјелопетровић Немцима заправо нису ништа платили!

Преносимо овај део Жарковићевог текста:

У мору пошалица и озбиљних, претенциозних порука на мом столу се појавио и допис „Функе медија групе“ с намером да појасни улогу Александра Родића и других заинтересованих лица у покушају преузимања власништва ВАЦ-а над дневним листом „Политика", „Новости" и новосадским „Дневником".

Два детаља су упечатљива. Акција око „Новости" има кодно име „Ривер“, као у шпијунским филмовима, док писмо обавештава да је пред судом у Есену (Немачка), подигнута тужба против ПНМ, „Политике штампарије" и „Политике“ а. д. у висини од укупно 22.351.750,12 евра на основу зајма. Прави Немци - где нађоше оно „кома 12 евра“. Шта ти је немачка прецизност.

Писмо обавештава да су у новембру 2011. Аци Родићу и Душану Бјелопетровићу „продати власнички удели у потраживању на основу позајмице“, али да вас не давим детаљима из анализе једног правног документа, може се закључити да поменути нису ни кинту дали, али су успели да то ништа претворе у нешто продали су Мирославу Богићевићу један фиктивни уговор за милион евра у кешу.

Мучени бизнисмен по наговору Бориса Тадића, Душана Бјелопетровића и покојног Микија Ракића откупио је, по сопственом признању јавно изговореном два дана после милосрдног скидања кажњеничке наногице, уговор од Родића и Бјелопетровића и био је спреман даплати још око четири милиона евра, али је у међувремену пропао. Чаршијабмји да су се Родић и Бјелопетровић покарабасали око оног милиона у кешу. Уместо да поделе паре, Родић је наводно тражио70 одсто за себе...

Родић прети убиством на суду!?!

Газда „Курира" јуче није хтео да коментарише тврдње Драгољуба Жарковића. Уместо одговора, из Родићевог листа нам је стигла претња тужбама: „Убићемо вас на суду", дрско нам је одговорила шефица кабинета Александра Родића.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси