Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Преписка Курира и Информера (2016)

18. 11. 2015.

Аутор: Е. И. Извор: Информер

Рекеташ

Власник „Курира" Александар Родић продао је почетком 2013. жиг својих пропалих дневних новина „Сан“ за невероватних 680.000 евра, и то фирми из Београда која се никада није бавила медијима!

 

Уговор о преносу жига до ког смо дошли показује да је Родићева фирма „Курир инфо“ склопила овај „посао“ 1. фебруара 2013, само месец дана пошто је „Сан“ 31. децембра 2012, после само 37 бројева, угашен због катастрофалних резултата продаје.

Дао паре на рате

Овај уговор је, очигледно, само покриће за милионски рекет јер нико нормалан не би дао толике паре за нешто што на тржишту нема апсолутно никакву вредност.

Саговорници Информера који су нам доставили уговор кажу да је „продаја жига" вишегодишњи уносни бизнис Александра Родића, који је наследио од оца Радисава - Раје.

- Родићи приватним и поверљивим информацијама из посла уцењују бизнисмене, који онда у страху од афера и провлачења кроз медијско блато пристају да им плате десетине, а често и стотине хиљада евра за жигове пропалих новина!?! Овај човек који је морао да купи „Сан“ њихова је највећа жртва! Две године им је сваког месеца исплаћивао рате тог рекета. Преко рачуна им је дао свих 680.000 евра, до последњег евра! - каже наш извор.

На питање зашто је рекетирани бизнисмен пристао да плати право богатство за жиг који реално не вреди ништа, он одговара: - У тренутку када су Родић и сарадник кренули да га уцењују, тај човек је био у великим инвестицијама, повукао је велике кредитне линије и никако му није требало да му се име и слика повлаче по насловницама „Курира“. Морао је да ћути и да плати!

И заиста, новинари Информера су истражујући овај случај дошли до доказа да је рекетирани бизнисмен (име познато редакцији) Родићима исплатио свих 680.000 евра рекета!

Газда „Курира" Александар Родић је и јуче одбио да одговори на наше позиве и поруке. Ни његови сарадници нису хтели да говоре за Информер.

На другој страни, власник „Фармакома“ Мирослав Богићевић, који је прошле недеље јавно признао да је Родићу и његовом ортаку Душану Бјелопетровићу морао да плати рекет од чак милион евра у кешу, каже да је само питање дана када ће се јавити нове жртве рекета газде „Курира“.

- Ништа ме ово не изненађује. Чуо сам и пре за овакве случајеве. Сигуран сам да ће се појавити још много људи које су они рекетирали... - каже Богићевић.

То је кривично дело

Адвокат Чедомир Стојковић оцењује да је цена од 680.000 евра потпуно невероватна, с обзиром на то да се нико жив у Србији више не сећа новина „Сан“.

- Ни робни брендови који постоје од Тита наовамо и имају велику тежину на тржишту нису продавани за више од милион евра. Уколико је тачно да је та цена постигнута захваљујући уценама медијским линчом, можда ту има елемената кривичног деле изнуде, напомиње Стојковић.

Драган Добрашиновић из Коалиције за надзор јавних финансија сматра да је ова трговина у најмању руку чудна.

- Када купујете, онда се очекује да за тако велики новац добијете нешто што толико и вреди. Зато је овде вероватно продаја жига била само маска за нешто друго што је урађено и зашта је исплаћена толика количина новца - закључује Добрашиновић.

Жртве Родићевог рекета, јавите се! Позивамо све жртве рекетирања газде „Курира" Александра Родића, његових уредника и сарадника да се јаве редакцији Информера и открију Србији страшну истину. Телефон редакције Информера је 011/6555-261.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси