Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Преписка Курира и Информера (2016)

14. 11. 2015.

Аутор: Е.И. Извор: Информер

Родићев пакт са Јоцићем

Власник „Курира" Александар Родић направио је тајни пакт са Дејаном Јоцићем, бившим директором ТВ Прва и бившим власником кабловске ТВ Нова, сазнаје Информер.

Јоцић се пријатељима већ похвалио да је сувласник „Курира“ (!?!) и тврди да су га странци послали у Србију да заједно са Родићем руши Вучића!

У игри су милиони евра

Уредници „Курира“ пренели су нам да је Јоцић скоро сваки дан у кабинету са Родићем, а да је одскора почео да се бави и уређивачком политиком!

Тако се у недељу увече замало потукао са појединим члановима колегијума, од којих је захтевао да учешће ударе по премијеру и Влади!

- Један од уредника је упаковао наслов „Власт хоће мрак“, а Јоцић је инсистирао да наслов гласи „Вучић хоће мрак“. Тражио је и да се уз тај наслов на насловној страни спакује и што већа Вучићева слика, која треба, како је рекао, да се намести тако да председник Владе изгледа као психопата! На крају је, после жестоке свађе и замало туче, уредник успео да се избори за своју одлуку, а Јоцић је спустио лопту... - описује наш инсајдер из „Курира".

Према његовим речима, нико од запослених у овом листу не зна која је тачно улога Јоцића, али је очигледно да је „преузео пуну контролу над Александром Родићем".

- Он нам је више пута рекао да мора да се освети Вучићу зато што му није дао националну фреквенцију за ТВ Нова! Како се прича по редакцији, Јоцић је Аци и донео неке паре из Немачке и обезбедио му подршку немачких дипломата и државе - преноси наш саговорник.

Иако Родић и Јоцић строго пазе да се нигде у јавности не појаве заједно, у понедељак увече им се омакло, па су их репортери усликали на пријему магазина „Е1“, који, иначе, издаје Родићева, Адрија медија група“.

Фотографијаје објављена на сајту овог листа, али је убрзо обрисана.

Ипак, читаоци Информера су је сачували и доставили нам ову слику на којој се јасно види да су Јоцић и Родић прилично блиски!

И док Александар Родић јуче (петак) није одговарао на питања Информера, Дејан Јоцић оштро демантује ове наводе.

- Наравно да нисам сувласник „Курира". Из економских разлога никоме не бих предложио да улаже у медије у Србији. Сулуда је и прича да ја желим да рушим Вучића! То ме као немачког држављанина не занима, нити бих то могао. Уосталом, колико знам, Вучић има максималну подршку у Немачкој, а и у ЕУ... - поручује Јоцић.

Мора испод 50 одсто

С друге стране, аналитичар Бранко Радун оцењује да су поједини медији у Србији преко ноћи постали опозиција, што странци обилато користе.

- Странци, улажући новац, више „играју“ на медије у Србији него на странке. Њима не одговара да Вучић има 50 одсто подршке и да буде „тврд преговарач", па желе да га по сваку цену ослабе... Овакве комбинације имају за циљ да му смање рејтинг кроз некакве претње или уцене, али не верујем да ће им то поћи за руком - сматра Радун.

Миломир Марић ТВ ХЕПИ

-Родић и Јоцић не могу ништа да ураде Вучићевој влади. Они су превише лака категорија, за одмор и разоноду.

Вулин: Јасно је за кога раде

Министар рада Александар Вулин истиче да није никаква тајна да моћне земље желе слабог премијера у још слабијој Србији.

- Ако је ваша информација тачна, онда би нам било још јасније и коме и зашто смета право Србије да има јаког и успешног премијера. А право на такав избор ћемо бранити - подвлачи Вулин.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси