Насловна  |  Актуелно  |  Преписка Курира и Информера (2016)  |  Зграбио је кеш и стрпао у торбу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Преписка Курира и Информера (2016)

10. 11. 2015.

Аутор: Н. И. Извор: Информер

Зграбио је кеш и стрпао у торбу

Власник „Фармакома" Мирослав Богићевић детаљно је у полицији испричао како је газди „Курира" Александру Родићу и његовом сараднику Душану Бјелопетровићу, по налогу Бориса Тадића, исплатио милион евра у кешу!

 

Према документацији из истраге у коју су уредници Информера јуче имали увид, Богићевић тврди да је тај милион исплатио у неколико рата.

Прва исплата од 700.000 евра била је фебруара 2012. у тајкуновој канцеларији у дирекцији „Фармакома" у Шапцу.

Само кеш, кеш и кеш!

Богићевић је у полицији испитиван и на детектору лажи, који је његов исказ потврдио као истинит, а инспекторима УКП је до најситнијег детаља описао како је платио милионски рекет.

„Борис Тадић, Милд Ракић и Душан Петровић (бивши министар и најближи сарадник Б. Тадића) наложили су ми да газди 'Курира' исплатим те паре како би нам он препустио право накуповину 'Политике' и 'Новости'... Родић је инсистирао да буде у кешу. То ми је био проблем, питао сам да ли може преко рачуна, али они нису хтели ни да чују ", испричао је Богићевић полицајцима. На питање како је, када и где исплаћивао кеш, одговорио је:

„Фебруара 2012. Аца Родић је дошао код мене у Шабац са Душаном Бјелопетровићем, дошли су код мене у канцеларију, у дирекцију 'Фармакома'... Требало је тада да им дам цео милион, али нисам имао одмах да им дам толико. Спремио сам 700.000 евра, били су свежњеви од по 500 евра, сваки по 50.000. Четрнаест тих свежњева.

Паре су биле спаковане у велику белу коверту, ону највећу коверту у коју се стављају нацрти и техничка документација. На коверти није писало ништа, стајала је спремна на мом радном столу...", описао је власник „Фармакома" и наставио са детаљним исказом:

„Кад су ушли у моју канцеларију, поздравили смо се, понудио сам их пићем, кафом... Показао сам им на коверту, а Аца Родић је одмах, готово без рећи, зграбио паре и стрпао их у црну торбу, чини ми се да је била кожна та торба. Ту торбу је празну Дуле донео са собом у канцеларију... Питао сам их онда да ли остатак од 300.000 евра могу да им исплатим преко банке, на рачун. Нису хтели ни да чују, рекли су да то не долази у обзир и да њима треба само кеш..."

Ни кафу нису попили

Према речима газде „Фармакома", Родићу и Бјелопетровићу се журило да се по узимању кеша изгубе из Шапца.

„Понудио сам их да идемо на ручак, али нису хтели! Рекли су да журе, да имају обавезе у Београду... Нису ни кафу до краја попили. На изласку су ми рекли да што пре спремим остатак пара у кешу... Тај остатак сам им дао у више наврата, у Београду. Налазили смо се у канцеларијама и ресторанима. Паре сам им увек давао на руке, у необележеним белим ковертама. Никаква документација није вођена...", испричао је Богићевић.

Тражили су још пет милиона евра... Према речима Богићевића, Родић га је годинама после 2012. притискао и уцењивао да му исплати пет милиона евра које му је обећао Борис Тадић, иако за то није било реалних основа.

„Притискали су ме, уцењивали, писали све и свашта о мени само да би ме натерали да им дам тих пет милиона. Није их занимало што нисам имао толике паре. Чак су ми у једном тренутку запретили да ће ми наместити хапшење!", испричао је Богићевић полицајцима.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси